≫ 

Dobili smo odgovore iz policije o izbacivanju majke i ćerke iz iznajmljenog stana u Šapcu

Snimak nasilja objavljen je na društvenim mrežama, posle čega je došlo do oprečnih komentara o tome šta se zaista tog dana dogodilo

  • 19

Posle teksta Telegrafa o drami koja se dešavala u iznajmljenom stanu u Šapcu, kada nam se obratila Angelina Vlahović, profesorka nemačkog jezika, tvrdeći da je 1. februara doživela nasilje, pošto ju je muškarac vukao i fizički izbacio iz stana u kom je živela kao podstanar sa ćerkom (16), oglasio se i MUP. Prema njenim rečima, policija je dolazila dva puta. Ipak, stanodavac Ljubiša Dročić kaže da nije imao predstavu kakvu ženu prima u stan. Saznao je, kaže, da su mnogi vlasnici imali problema sa njom. Čovek sa snimka, Dragan Ilić, Ljubišin zet, rekao nam je da je stanarka trebalo da plaća kiriju i obaveze. 

Snimak nasilja objavljen je na društvenim mrežama i Šabačkim vestima, posle čega je došlo do oprečnih komentara o tome šta se zaista tog dana dogodilo.

Telegraf.rs se ovim povodom obratio i Policijskoj upravi Šabac. Rečeno nam je da su dva puta izlazili na teren i da su ispitali sve svedoke, a u međuvremenu smo dobili i konkretnije odgovore na pitanja. Kako navode iz PU Šabac, patrola policije je 1. februara ove godine, dva puta postupala po prijavi A. V, prvi put kada je prijavila da ima problem sa stanodavcem, a drugi kada je prijavila da su vlasnik stana i njegov komšija pokupili njene i stvari njene šesnaestogodišnje ćerke i izbacili na hodnik, a njih dve izgurali iz stana i zaključali vrata.

"Policija je, preduzimajući sve mere i radnje iz svoje nadležnosti, odmah po prijavi, izašla na mesto događaja, obavila razgovor sa oboje aktera, kao i svedocima i tom prilikom došla do saznanja da je vlasnik stana svojim ključem otključao vrata i zamenio bravu jer A. V. nije platila stanarinu i mesečne obaveze, da joj je tog dana istekao otkazni rok i da neće da napusti stan", navode iz PU Šabac.

"Oba puta, policija je o svemu obavestila nadležno tužilaštvo koje se izjasnilo da nema elemenata krivičnog dela, da se radi o neraščišćenim imovinsko-pravnim odnosima i da se A. V. i vlasnik stana upute na sud kako bi, radi ostvarivanja svojih prava, podneli privatnu tužbu, što je i učinjeno".

Na naše pitanje, da li je prijavljeno da je još jedan muškarac istog dana šutirao i tukao maloletnu ćerku A. V, iz policije su nam rekli da policija nije imala prijavu da je neko šutirao i tukao njenu ćerku.

Kako je ranije ispričala Angelina, sve je počelo pre dva meseca, kada je iznajmila stan od stanodavca iz Šapca, za 300 evra mesečno. Stan je, kaže, bio na lošoj lokaciji, ali ona nije imala vremena da traži nešto drugo.

Vlasnik stana Ljubiša Dročić rekao je za Telegraf.rs da uopšte nije želeo da Angelina na ovaj način napusti stan, odnosno da se na ovaj način izbaci, nasiljem. Kako kaže, molio ju je da izađe iz njega, a kada je video da neće, promenio je bravu, i rešio da ostane u stanu sa njom dok ona ne reši da izađe.

- Javili su se i ljudi iz Beograda koji su isto tako prošli a meni se desio splet okolnosti na koje nisam mogao da utičem, da ovaj čovek nju izbaci, a ja nisam ni planirao da je izbacim. Ja sam promenio bravu i ušao u stan, i okrenuo jezičke da ne može više da ga zaključa, i planirao da ostanem u svom stanu dok joj se ne smuči da bude sa mnom i jednom izađe. Ja uopšte nisam mislio, niti želeo nekome da naudim. To što priča, devojku niko nije pipnuo. Nemam reči da objasnim tolike laži od te žene i kakvim se ona jezikom izražava, verujte da je mene sramota da budem u njenoj blizini - ispričao je Ljubiša.

Video: Katarina je pijana prebila sina Arsenija a njena sestra se čudi snimku: Ogavnost nasilja nad decom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MP

    3. februar 2022 | 17:46

    NIKO ne izbacuje podstanara koji placa kiriju i rezije i ne ruinira stan, NIKO! NIKO vas ne stiti kada vam podstanar duguje pet kirija, za infostan 78000 dinara, za struju 56000 dinara, SBB 35000 din.... Porez na izdavanje sam uredno placala ogromnih 20%, a sudski spor mi traje 3 godine. Podstanari su mac sa dve ostrice. Njih stiti Zakon, vlasnike stana ne stiti. Ovakve reakcije ne treba da cude, bice ih sve vise. Ja stan nisam dobila, zaradila sam ga u CH, gde su ovakve stvari nezamislive!

  • Keti

    3. februar 2022 | 16:58

    Doslo je vreme kada iz svoga stana ne mozes da izbacis nikog.

  • Neša

    3. februar 2022 | 16:49

    Šta sada kažu ovi što sažaljevaju ovu 'jadnu' ženu?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA