≫ 

Nastavlja se testiranje brze pruge, ali i redukcija BG voza: Saobraćaj obustavljen od 6.30 do 17.30

U periodu od 5. do 18. februara važiće organizacija putničkog železničkog saobraćaja, koja je primenjivana i u prvoj fazi dinamičkih testiranja od 17. januara do 4. februara

  • 3
Železnička pruga Stara Pazova - Novi Sad, šine, radovi Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Od subote, 5. februara 2022. godine, nastavljaju se dinamička testiranja na pruzi za velike brzine do 200 km/sat Beograd – Novi Sad, koja će trajati do 18. februara.

U skladu sa planiranim aktivnostima u okviru dinamičkih testiranja brze pruge, na delu dvokolosečne pruge Beograd Centar – Stara Pazova, od sutra do 18. februara 2022. godine, svakodnevno u periodu od 6.30 do 17.30 sati biće obustavljen železnički saobraćaj na levom šidskom koloseku, između železničkih stanica na relaciji Beograd Centar – Stara Pazova – Golubinci, odnosno duž čitave pruge za velike brzine Beograd – Novi Sad.

Dinamička testiranja brze pruge i u narednih četrnaest dana obavljaće merna kola specijalizovane kompanije Nemačkih železnica „Deutsche Bahn Systemtechnik“, koja je angažovana za realizaciju ovog posla.

Tokom dinamičkih testiranja merna kola Nemačkih ispituju geometriju novoizgrađenih koloseka za velike brzine, parametre kontaktne mreže, ugrađenu opremu za velike brzine, kompatibilnost opreme i sistema, kao i ostale izvedene građevinske radove.

Testiranja se obavljaju fazno i po deonicama, a merna kola svakodnevno više puta prolaze trasom brze pruge najvećim brzinama.

U periodu od 5. do 18. februara važiće organizacija putničkog železničkog saobraćaja, koja je primenjivana i u prvoj fazi dinamičkih testiranja od 17. januara do 4. februara.

To znači da će svakodnevno u narednih četrnaest dana, u periodu od 6.30 do 17.30 sati, biti obustavljen železnički saobraćaj na pruzi Beograd – Novi Sad, uključujući vozove na relacijama od Beograda za Rumu, Šid i Zvornik, kao i vozove iz sistema beogradske gradske železnice BG Voz.

Podsećamo da je tokom dinamičkih ispitivanja pruge za velike brzine između Beograda i Novog Sada neovlašćenim licima zabranjen bilo kakav pristup i kretanje peronima i kolosecima u stanicama i duž čitave pruge.

"Infrastruktura železnice Srbije" upozorava građane da je na pruzi za velike brzine Beograd - Novi Sad, na kojoj su u toku dinamička ispitivanja, pešacima i drumskim vozilima zabranjeno prelaženje preko ove pruge na nedozvoljenim mestima, na "divljim" prelazima i na nepropisan način.

Nepoštovanjem ovih pravila građani direktno ugrožavaju sopstveni život i celokupnu bezbednost železničkog saobraćaja na brzoj pruzi.

O svim daljim aktivnostima na realizaciji testiranja pruge za velike brzine, "Infrastruktura železnice Srbije" blagovremeno će obaveštavati javnost.

Novi polazak za Resnik

Od ponedeljka 7 .2. 2022. godine Bg:voz na relaciji Ovča (20.55) - Beograd centar (21.19) saobraća na relaciji Ovča (20.22) - Resnik (21.32).

Video: Oborili smo rekord na testiranju sa 181 kilometar na sat: Vučić obišao novu železničku stanicu

(Telegrf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ccc

    4. februar 2022 | 18:54

    Osećam da se oko tog voza nece slavno zavrsiti, daleko smo mi jos od takvih vozova, ne ulazite u njega

  • joco

    4. februar 2022 | 19:49

    Samo napred kad mogu na zapadu vozovi i 300km na sat mi smo zadovoljni za pocetak i do 200 .Bravo Vucko

  • S

    5. februar 2022 | 15:49

    ko ce de vozi ,pa mi nestajemo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA