≫ 

Sin ubijenog pekara ostao bez penzije oca uz obrazloženje: Nikola nije ubijen na radnom mestu, fale mu 23 dana

Prema Verinim rečima, tokom suđenja za ubistvo supruga, rekla je da ne želi da je prima već da to pravo ostvari njen sin

  • 14
Gavranovic Filip, Nikola Ostojić , Foto: Facebook/Gavranovic FilipPrivatna arhiva

Vera Ostojić ostala je, pre četiri godine, da se sama stara o maloletnom sinu nakon što je Filip Gavranović presudio njenom suprugu Nikoli, a nedavno je dobila neočekivan odgovor da njihovo dete ne može dobiti očevu penziju.

- Godinama se borim da moj sin nasledi očevu penziju. Bila sam primorana da pomoć zatražim na sudu. Jedno od obrazloženja koje sam dobila jeste da mom mužu fale 23 dana do ostvarenja penzije. Na to sam se žalila i u drugom odgovoru obaveštena sam da moj muž nije ubijen na radnom mestu već u drugoj radnji i da smo zato odbijeni za penziju. Neću odustati dok ne isteram pravdu - objašnjava Vera.

Prema njenim rečima, tokom suđenja iznela je svoj stav koji je glasio da ne želi da prima Nikolinu penziju, ali da to pravo ostvari njen sin.

- Pre neki dan sam advokatu rekla da bih u ovom trenutku sinu više pomogla da sam mrtva. Do sada sam zaradila dobru penziju od koje bi mogao dobro da živi. Zbog sudskog postupku novac koji je moj muž imao nalazi se u tužilaštvu i to služi kao dokazni materijal, tako da nije moguće njime da raspolažemo - objašnjava Vera.

Supruga ubijenog Nikole kaže da neće olako odustati od penzije svog muža jer joj je dete na prvom mestu. Ostala je samohrana majka i kaže da joj ni malo nije lako.

- Pre godinu dana morala sam da zatvorim Nikolinu pekaru. Kovid je učinio svoje. Moj suprug je u njoj radio 15 godina, poslednjih pet je bio vlasnik. Znam koliko se borio za nju i koliko mu je značila - kaže Vera.

(Telegrf. rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sonja

    18. februar 2022 | 16:49

    Ako jedna zemlja dozvoli da se ova priča ovako završi,onda to nije država nego zajednica za interes pojedinaca na račun većine. Da li je moguće da detetu neće dati penziju zbog 23 dana?! Ima li to još negde na ovoj planeti?!

  • Xyz

    18. februar 2022 | 16:54

    Za našu decu...

  • Aaaa

    18. februar 2022 | 16:58

    Bitno je da ima novca za ,,socijalu". Niko nema ništa od imovine,, ko bajagi"!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA