≫ 

Država razmatra uvođenje besplatnih državnih i privatnih vrtića i jaslica

Predsednik je rekao da se ta mera još razmatra, ali da sa tim „možemo da krenemo verovatno od 1. septembra“

  • 6
Deca se igraju u parku u prirodi Deca se igraju / Foto: Shutterstock

Država razmatra mogućnost da uvede besplatne vrtiće i jaslice, kako privatne tako i državne, rekao je predsednik Srbije u intervjuu za Tanjug i poručio da je demografija veliki problem našeg društva.

- Problem je demografija, malo dece, ma šta god radili, koliko god davali novca... Mi moramo da podignemo našu nacionalnu svest, da se radujemo deci. Sve što radimo, ako nemamo dece je potpuno džabe, nećmo imati kome da ostavimo zemlju. Razmišljamo da uvedemo da vrtići budu potpuno besplatni.

- I državni i privatni vrtići. Da mi plaćamo to i da tako pomognemo roditeljima. Ovo bi nam bio oko 70 miliona evra čisti gubitak, ali bismo dobili socijalnu inkluzivnost dece koja bi posle toga išla u školu.

Predsednik je rekao da se ta mera još razmatra, ali da sa tim „možemo da krenemo verovatno od 1. septembra“.

Video: Tunel obezbeđuje prolazak dece do vrtića u Subotici

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Super Brundo

    19. februar 2022 | 23:24

    Nije problem u natalitetu vec u iseljavanju stanovnistva u reproduktivnom dobu.Kad to prestane doci ce do povecanja nataliteta.A ako jednog dana dodje do ulaska Srbije u EU onda ce pola radno sposobnog stanovnistva da se iseli.I sta cemo onda da radimo?

  • Jossi

    19. februar 2022 | 22:00

    Ukini pametne telefone i bice dece mozes da dajes koliko god hoces para to je izgovor da je tesko i da ne moze da se zivi

  • Struka

    19. februar 2022 | 23:39

    Jel će te i ovde ograničiti da deca koja ce se roditi od 3 aprila ove godine biti besplatan vrtić? A ovi ranije oni imaju parato sve buržuji.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA