• 0
 ≫ 

Simpatična Danka (9) napisala prvi roman, ima i svoj časopis, a piše i novu knjigu

 ≫ 

Trenutno piše novu knjigu, za koju se nada da će je završiti do leta

  • 0

"Neočekivana avantura" naziv je prvog romana koji je napisala devetogodišnja Danka Miladinović iz Paraćina. Ova simpatična devojčica je učenica trećeg razreda Osnovne škole "Momčilo Popović Ozren", a omiljeni predmet u školi joj je, srpski jezik. Ideja o pisanju romana kod Danke javila se još tokom letnjeg raspusta. Ukratko, ovo je njena priča.

Danka je još od malih nogu volela da čita zajedno sa tatom. Od tada je knjiga postala njen najbolji drug. Najveća podrška i pomoć u pisanju su joj roditelji, brat, kao i njeni drugari iz odeljenja 3/4 koji su posebno ponosni na Danku.

Na Dankinu kreativnost, maštu i talenat nije ostala imuna ni njena učiteljica Svetlana Ljubičić. Ona ističe da je ponosna što je kod svojih učenika uspela da razvije želju i interesovanje za ovako kreativan vid izražavanja.

Ova devetogodišnja devojčica je prošle godine napisala i svoj prvi časopis koji je nazvala „Svet mašte“. Trenutno piše novu knjigu, za koju se nada da će je završiti do leta.

Svoje slobodno vreme, Danka Miladinović koristi za crtanje, pisanje, igranje rečima. Kako kaže ono što najviše voli da radi i što je ispunjava je pisanje pesama.

Najnoviju izrecitovala je za Kanal M.

- Škola je moj drugi dom. Prava bajka, pravi san, baš kao moja mama. Ona nas uči, ona nas razume, ona nas pretvara u prave ljude. Tamo stičem drugare nove, crtam, pravim i rastem. A kada zvoni "cin, cin, cin", ja sam već kući i čekam baku, čekam mamin dar, čekam pravi školski raj - izrecitovala je Danka.

Video: Čudo iz Šandonga: Kung fu devojčica pokorila internet

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Ne želim da budem informisan
Ok