≫ 

Zima nam u poslednjim danima februara udara završni udarac: Mraz sigurno do subote, a možda bude i snega

Kako je juče na fejsbuk profilu napisao Marko Čubrilo, kraj februara ipak biti zimski - hladan i uz padavine

  • 1
Maglovito jutro u Novom Sadu Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Dnevne temperature već duže vreme su prave prolećne, ali jutarnji mraz ne posustaje.

Ranoranioci sa prvim jutarnjim zracima mogu da primete beličasti sloj na travi, što ukazuje na to da zima nije još prošla.

Prema najavi RHMZ, slab prizemni mraz očekuje se do subote, u većini mesta, a ponegde se očekuje i slabiji mraz na visini do 2 metra.

Kako je juče na fejsbuk profilu napisao Marko Čubrilo, kraj februara ipak biti zimski - hladan i uz padavine.

Vremenska prognoza Printskrin: RHMZ

- Kako smo već odavno van hladnog dela zime, a ni nad Rusijom nije posebno hladno “rezervoar” hladnog vazduha nije dovoljan za neko veliko zahlađenje, ali će svakako biti dovoljan da vremenske prilike vratili u okvire proseka. Od subote pre podne do ponedeljka pre podne taj ciklona će se uzdužnom osom Italije permeštati ka Tirenskom moru i na tom putu jačati, što će preko našeg dela regiona uslovljavati jačanje hladnog strujanja. Očekuje nas pretežno oblačno i hladnije vreme uz padavine koje će prvo zahvatiti jugozapadne i južne predele regiona, a najkasnije (verovatno u nedelju) i severne predele - napisao je.

To znači i da će nam se vratiti snežne padavine.

- Snega će biti i nad planinama Srbije, generalno prvo preko 800 mnv, a u nedelju i ispod 600 mnv. U nedelju uveče i u noći ka ponedeljku kako ciklon bude odmicao na istok snežne padavine su moguće ponegde i u nižim predelima, posebno na severu i istoku Srbije, kao i na istoku Hrvatske. Primorski deo regiona bi mogao obiti obilnu kišu.

- Vetar će biti u pojačanju, nad većim delom regiona će dolaziti iz pravca severa i severoistoka i na udare može biti i jak, dok će na krajnjem istoku Srbije do nedelje uvče biti pojačan istočni. Duž severnog i srednjeg Jadrana jaka i olujna bura, a na južnom do nedelje uveče jak jugo.U subotu dnevni maksimum od +2 do +9, a u nedelju od 0 do +5 stepeni Celzijusa.

Video: Vozač na Goliji izvučen iz snega: Nadljudski napori putara trajali 12 sati

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA