≫ 

Grafiti UČK ispisani na više srpskih kuća u Suvom Dolu: Incident se dogodio dok su porodice spavale

Nedavno je u selu opljačkana prodavnica

  • 0
Grafiti UČK, Suvi Dol Foto: RTV Kim

Nepoznate osobe ispisale su tokom noći grafite UČK na kućama Ljubinke Grbušić i Nebojše Morače u selu Suvi Do kod Lipljana, a grafiti su, kako se dodaje, ispisani na još dve kuće u selu, javlja RTV Kim, a prenosi Kosovo online.

Vlasnici kuća su natpise primetili rano jutros. Nebojša Morača je odmah o tome obavestio policiju.

Porodice Morača i Grbušić žive u glavnoj ulici u Suvom Dolu. Pretpostavljaju da se incident dogodio dok su spavali.

Meštani ovog sela preneli su da su isti grafiti osvanuli i na kućama Miloša i Milenka Dukića.

Nedavno je u selu opljačkana prodavnica Miloša Grbušića.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju: Zastrašujuća realnost u kojoj svakodnevno žive Srbi 

Na četiri srpske kuće, u etnički mešovitom selu Suvi Do kod Lipljana, jutros su osvanuli grafiti koji slave zločinačku UČK.

Simboli ove terorističke organizacije su ispisani na kućama Ljubinke Grbušić, Nebojše Morače, kao i Miloša i Milenka Dukića koji su veoma uznemireni ovim zastrašivanjem, a preteće poruke zabrinule su i ostale Srbe u ovom selu, piše u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Porodice je odmah jutros obišao predsednik Privremenog organa opštine Lipljan, Milan Joksimović i razgovarao sa njima o ovom incidentu, ali i ostalim izazovima sa kojima se suočavaju.

Ovo je novi u nizu etnički motivisanih incidenata na prostoru Kosova i Metohije koji ima za cilj da otera Srbe sa njihovih vekovnih ognjišta.

Najnovija serija poruka mržnje još jedan je pokazatelj narastajućih tenzija na prostoru Kosova i Metohije koje generiše politika mržnje i provokacija Aljbina Kurtija.

Glorifikovanje jedne terorističke organizacije čijim se liderima sudi u Hagu za monstruozne zličine prema Srbima, i to uoči obeležavanja Martovskog pogroma, jasno pokazuje da za Srbe na Kosmetu ni danas nema mirnog sna.

Ovakvi i slični napadi na Srbe, njihovu imovinu i objekte Srpske pravoslavne crkve direktna su posledica Kurtijevih militantnih izjava u kojima gotovo svakodnevno targetira Srbe i od njih pravi legitimne mete.

I to je zastrašujuća realnost u kojoj svakodnevno žive Srbi na Kosovu i Metohiji, posebno južno od Ibra i na koju ne reaguje nijedan međunarodni zvaničnik.

Zato mi nikada nećemo prestati da insistiramo da Kosovo i Metohija bude bezbedno mesto za život Srba, da međunarodni predstavnici i političari u Prištini ne

zatvaraju oči pred napadima na Srbe i da ovakvi postupci ekstremista budu adekvatno sankcionisani.

Video: Jagoda pod nožem, Velika Albanija i terorista Skerdilaj Lagimi: Bolesna provokacija huligana Tirane

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA