≫ 

"Čuo sam tutnjavu i zgrabio dete": Užičanina i njegovog sina (5) sekunde delile od smrti u kanjonu Đetinja

Sve se dogodilo danas, na delu kanjona Đetinje poznatom kao Skakavci, na pet šest kilometara od grada prema Staparskoj banji

  • 1
Kanjon reke Đetinje foto: RINA

Užičanin Ivan. B. (34) i njegov petogodišnji sin danas su za dlaku izbegli smrt kada se u kanjonu Đetinja, odronila veća količina kamenja i zasula mesto na kome su se oni nalazili.

- Bukvalno, sekunde su nas delile od smrti, sreća pa sam začuo tutnjavu, zgrabio dete, da sam reagovao sam par sekundi kasnije, ko zna kako bi se sve završilo - priča Ivan B.  i dodaje da ga je strah sustigao tek kad je sa bezbedne razdaljine shvatio da su sekunde nedostajale da on i dete stradaju.

Sve se dogodilo danas, na delu kanjona Đetinje poznatom kao Skakavci, na pet šest kilometara od grada prema Staparskoj banji.

On je sa sinom, automobilom krenuo kanjonom, usput, na jednom proširenju zaustavili su vozilo da pogledaju reku.

-Išli smo pešice, odjednom, začula se naka tutnjava, okrenuo sam se, niz brdo je sa visine od par stotina metara letelo ogromno kamenje, velika količina, koje se sručilo na put iza nas, oštetilo put, probilo zaštitinu ogradu... U trenu zgrabio sam dete, krenuli smo da bežimo, kamenje je letelo tik ispred automobila a iza nas - priča on za Kurir.

Na ovom delu reke, inače, stalno ima šeteča, ribolovaca, dece koja voze bicikle, ali su i odroni česti. Nedostaju onda znaci koji bi prolaznike upozorili na moguću opasnost.

Video: Velika količina stenja i kamenja se odronila na deonici puta Mojkovac- Žabljak -Pljevlja

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • е2

    5. mart 2022 | 23:19

    Иване, прво, драго ми је да сте се спасили, друго, шта тражиш са колима кроз кањон када је тамо забрањено ићи моторним возилима и сами аутомобилисти често угрожавају остале кориснике који су "слабији"?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA