≫ 

Počinje Veliki post: Pored uzdržavanja od hrane, važni su molitva, pokajanje i duhovni podvizi

 ≫ 

Ove godine pravoslavni vernici proslavljaju Varskrs 24. aprila

Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

  • Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
  • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
  • Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
  • Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
  • Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
  • Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
  • NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
Odgovor na komentar korisnika Boža zemunac
Ime je obavezno
E-mail adresa je obavezna
E-mail adresa nije ispravna
*otkucano <%commentCount%> od ukupno <% maxCommentCount %> karaktera
Komentar je obavezan

<% message.text %>

Komentari

  • Сергеј

    07. mart 2022 | 10:40

    љубљени,праштајте ближњима и даљњима истрајте у молитви. +++++++++++++++ "Од куда ћу почети са оплакивањем дела мога грешног живота, шта ли ћу узети као почетак садашњем ридању, Христе? Но ти као милостив даруј ми опроштај грехова. Похитај жалосна душо, заједно са телом твојим, исповеди се Творцу свих, окани се досадашњег безумља и принеси Богу сузе покајања. Из раја Адам беше протеран, јер не одржа Твоју једину заповест Господе. И ја страдам што увек одбацујем спасоносне речи" Помилуј ме Боже, помилуј ме...

  • Boža zemunac

    07. mart 2022 | 09:12

    SVIMA KOJI POSTE ŽELIM SREĆAN I USPEŠAN POČETAK POSTA. NEKA VAM POST BUDE NA ZDRAVLJE I SPASENJE. ŽIVI BILI I BOG VAS ČUVAO NA MNOGAJA LJETA. AMIN.

  • Кирил

    07. mart 2022 | 09:04

    Браћо, сесте ево нама поста, да нам душа буде смјерна проста, да дајемо свима сви опроста, имајмо у срцу Бога , свог најдражег госта. Кад постимо да нам тешко није, нек се суза покајница лије, да збохг гријеха својих се кајемо, цијелог себе за Христа дајемо. Да пост тече у здрављу и миру, да тежимо Христовом Путиру, да молитва непрестано тече, свако јутро, а и свако вече.. Нек молитва и у дану тече, од молитве да ништ' није прече, са молитвом душа нам је јача, до Васкрсења без искушења да се корача.. Који с' моле спасени ће бити, и под скуте Божије се скрити, ништа им лоше неће бити. Праштајте ми браћо и сестрице, ево иду низ лице сузице, кајем се кад нисам добра била, и када сам неког увриједила. Пост постимо, страсти укротимо, за сваког се брата помолимо, и за брата и за сеју сваку, и за старе и дјецу нејаку. Молим се за све миле наше, помози нам наш вољени Спасе да нас свака мука прође, да нам свима Свето Васкрсење, у здрављу, миру и радости дође. МИЛИНА Запостимо људи, покајмо се, у Господњу милост уздајмо се, постимо од сваколиког грјеха, Мајка Света да нам је утјеха. Запостимо ми због своје душе, да нас злобни до ада не сруше, запостимо из чисте љубави, да се Господ и слави и хвали. Запостимо сузе свете лијмо, у молитви ми ноћима бдијмо, Мајци Светој за свијет вапијмо, живе воде са неба ми пијмо. Запостимо, болне посјетимо, уснулих се својих ми сјетимо, вјенац добрих дјела ми плетимо, невољном у помоћ прилетимо. Запостимо добра мост градимо, на чистоћи душе порадимо, Тјелом, Крвљу Христовом сладимо, Духом Светим душу подмладимо. Запостимо, псалме ми појимо, у Божијем страху ми стојимо, од заблуда свјета одвојимо, само Суда Божијег се бојимо. Запостимо Мајчицу молимо, да пожуди тјела одолимо, покајницом лице да солимо, ближњег више нег' себе волимо. Запостимо, љубав ми ширимо, у гријехе ближњег не виримо, страсти тјела свога умиримо, са Божијом вољом помиримо. Запостимо ми због наше дјеце, призивајмо Мајку и све Свеце, запостимо због гријеха кајмо, милостињу потребитом дајмо. Запостимо у част Васкрсења, да дођемо до вјечног спасења, да невоља у свијету јења, да будемо чеда Васкрсења. Амин.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA