Preminula omiljena doktorka Ana iz Paraćina, nije pobedila tešku bolest: Slavila je život i svaki novi dan

Zbog svega toga počeli su da joj otkazuju jetra i desni bubreg

  • 2
Dr Ana Jaćimović Foto: Privatna arhiva

Doktorka Ana Jaćimović iz Paraćina koja je bolovala od karcinoma debelog creva, sa metastatskim promenama, preminula je, saznaje Telegraf.rs.

Podsetimo, Ana se od februara prošle godine borila sa teškom dijagnozom. Od avgusta joj se zakomplikovalo stanje, jer se bolest proširila i imala je metastaze po stomaku, mokraćnim putevima, plućima.

Zbog svega toga počeli su da joj otkazuju jetra i desni bubreg, zbog čega joj je bila ugrađena bubrežna sonda i hepatobilijarni dren koji je nosila mesecima.

Ana je radila kao lekar u paraćinskom Domu zdravlja.

Lečenje je započeto u Opštoj bolnici Paraćin, gde je urađena prva operacija, zatim je lečenje nastavljeno u Beogradu pa i u inostranstvu, zbog brojnih metastaza koje su zahvatile većinu organa trbušne i karlične duplje.

Paraćinci su u više navrata pojedinačno i organizovano prikupljali pomoć za njeno lečenje, a uplata je bila moguća i preko Fondacije Budi human.

"Kao feniks ustajemo iz pepela..."

- Činilo mi se da se sa dušom rastajem nebrojeno mnogo puta. Ali, ima nas koje nije moguće lako ubiti. Kao feniks ustajemo iz pepela i živimo! Prkosimo bolesti, prkosimo lošim prognozama, grlimo život i slavimo svaki novi dan koji uspemo da dočekamo, pa makar i na intenzivnoj nezi! - govorila je doktorka Ana u svojim objavama.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA