≫ 

3. dan potrage za dekom iz Šapca bez ijednog traga: "Niko se nije javio. Tražimo po njivama, barakama, kanalu"

Prvog dana porodica i prijatelji krenuli u potragu sa sedam automobila

  • 0
Stojan Maksimović Foto: Privatna arhiva

U toku je treći dan potrage za 80-godišnjim Stojanom Maksimovićem iz Šapca. Kako nam je kazao njegov sin Dragan, porodica i prijatelji su se podelili u potrazi, a slučaj je prijavljen i policiji. Nestanak je prijavljen u nedelju, a Dragan dodaje da nijednu dojavu od tada nisu dobili, makar pogrešnu.

- Niko se nije javio! Ne! Ni pogrešna dojava - kazao je Dragan u razgovoru za Telegraf.rs.

Kako dodaje, već prvog dana su za Stojanom krenuli sa sedam automobila.

- Kanal smo prošli peške, nema ga nigde. Nemam ni predstavu gde da idem - kaže dodajući da su obišli i njegov rodni kraj: - Evo, sad ga sestra i sin traže po starim kućama. Kolega i ja smo na drugoj strani. Gledali smo i po njivama, izašli smo iz Šapca. Budi pametan gde da tražiš.

Dodaje da je tražio i po napuštenim barakama, i tu bez uspeha.

Kako nam je kazao u nedelju, otac i sin žive u dve kuće u istom dvorištu. Poslednji put su se videli u subotu veče. U nedelju jutro, Stojana već nije bilo. Sin Dragan je tada otišao po hleb, usput ga potraživši u dve prodavnice. Međutim, tu ga nije bilo. Potraga se potom proširila.

Kako nam je kazao, prema stvarima koje nedostaju, nestali Stojan na sebi je morao imati plavu trenerku sa belim rukavima i donji tamniji deo. Veruje da je obuo cipele krem boje. Misli da je izašao bez jakne. Dodaje da je ostavio telefon, te da su mu u kući ostala i dokumenta i novac.

Ono što je dodatno zabrinjavajuće jeste to što se nestanak već desio - u novembru prošle godine. Tada je, objašnjava sin, Stojan krenuo kod sestre na biciklu u obližnje selo Drenovac i izgubio se.

Kako kaže, odnedavno pije lekove za demenciju. Visok je oko 176 cm, srednje građe.

Obraća se svima koji su ga možda videli da pozovu na broj 064/151-7053 ili da se jave najbližoj policijskoj stanici.

Iz policijske uprave Šabac potvrđeno nam je da je nestanak prijavljen 13. marta. Prijava je prosleđena svim policijskim upravama u Srbiji, a za nestalim čovekom se intenzivno, navode, traga. Ujedno, potvrdili su nam da je nestanak prijavljen i u novembru 2021. godine.

Video: U Srbiji dnevno nestane bar jedna, tražimo više od 10.000: Danas je Međunarodni dan nestalih osoba

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA