≫ 

Angelina odabrala kome će besplatno ustupiti kuće kod Beograda: Zaplakala je od sreće. Sve stoji kao da je tu

Pre nepuna tri meseca mi je preminuo suprug. On je veći deo godine provodio na našem placu u selu Draževac, i brinuo o našim psima koji žive tamo, ispričala je Angelina

  • 12

"Još uvek nisam raspremila njegove stvari. Sve stoji kao da je tu. Kao da će da dođe iz bašte..."

Ovako nam, iz srca, priča Angelina Guculj Ćosić (47), žena koja je rešila da nakon smrti supruga besplatno ustupi plac koji je on voleo i o kojem je brinuo. Odluka nije bila laka, ali pošto na tom placu žive i njihovi psi, o kojima Angelina ne može da se stara, rešila je da potraži nekoga ko bi tu besplatno živeo, a zauzvrat brinuo o ljubimcima.

- Pre nepuna tri meseca mi je preminuo suprug. On je veći deo godine provodio na našem placu u selu Draževac, i brinuo o našim psima koji žive tamo. Ja nisam vozač, zaposlena sam, imam u stanu dosta mačaka i pasa, i zbog toga nisam u mogućnosti da često odlazim u selo. O njima sada brine moja prva komšinica, ali to nije trajno rešenje, jer su psi sami u dvorištu i žele ljudsko društvo - napisala je ona na Fejsbuku.

Ubrzo je usledio niz poziva... I - odluka je pala.

Angelina je odabrala ženu koja ima psa i mačku, a živi kao podstanar, i kojoj će biti mnogo lakše da više ne mora da plaća stanarinu. Da je donela pravu odluku znala je čim je videla ženinu reakciju.

- Zaplakala je od sreće. Žena zna da radi po dvorištu i voli životinje, verujem da će plac održavati kao što je to nekada radio moj pokojni suprug - kaže Angelina.

Uspomene na voljenu osobu koje više nema istovremeno su i bolne i lepe.

- Čudno mi je, jer su njegove stvari i dalje tamo. Izbegavam da idem, teško je. Ali je bolje da neko brine o imanju i da ima koristi od njega - zaključuje ona.

Angelina je supruga izgubila pre tri meseca. Uslovi su bili da onaj ko se useli brine o psima, održava dvorište i plaća režije. U dvorištu su inače dve manje kuće sa kupatilom.

Video: Tužna sudbina Jane Mihajlović (10), devojčice zlatne kose iz Vranja: Ganula je celu Srbiju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Uzice

    15. mart 2022 | 21:53

    Svaka cast i pohvala.

  • Srb

    16. mart 2022 | 10:29

    Ništa tu nije besplatno. Dobila je služavku za stanovanje na selu. To se nudi i u Bg...besplatan stan za pomoc u kuci. Nije ona bas naivna.

  • Zoran

    16. mart 2022 | 08:25

    Направила је прави избор. Изабрала је праву особу.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA