Drugu iz razreda stavio nož pod grlo, oglasila se direktorka: Pokrenut je vaspitno-disciplinski postupak

Niko od učenika nije povređen u incidentu, rekla je direktorka Aleksandra Sibinović

  • 8
OŠ Kosta Stamenković, Leskovac bol u vratu dečak se drži za vrat Foto-ilustracija: Google maps, Shutterstock

Učenik petog razreda Osnovne škole "Kosta Stamenković" u Leskovcu u petak je, za vreme odmora, svom drugu stavio nož pod grlo. Incident je prijavljen nadležnim organima, a o tome su obavešteni i roditelji.

Direktorka škole Aleksandra Sibinović kaže za Telegraf.rs da je ova obrazovna ustanova preduzela sve mere koje su propisane zakonom i koje su u nadležnosti škole.

- Obaveštene su sve relevantne institucije povodom događaja koji se desio u petak i postupaće se u skladu sa preporukama nadležnih institucija. Pokrenuli smo sve mehanizme kako bi učenici bili bezbedni u školi - navodi direktorka.

Ona dodaje da niko od učenika nije povređen u incidentu koji se dogodio za vreme malog odmora u učionici.

- Ne radi se o namernom nošenju noža u školu, već o priboru za jelo koji je bio spakovan od strane majke učeniku uz užinu. Pokrenut je vaspitno-disciplinski postupak protiv učenika koji je izazvao incident u školi, procedura je u toku - napominje direktorka Sibinović.

Centar: Potreban odnos više institucija u rešavanju problema

Škola je, navode za Telegraf.rs iz Centra za socijalni rad (CZR) u Leskovcu obavestila i njih o događaju koji se desio u školi.

- Zaštita dece je složen proces i neophodan je interdisciplinarni pristup i saradnički odnos više institucija u rešavanju problema. Centar za socijalni rad sprovodi postupke stanja, potreba i rizika za dete, planira i okreće zaštitni proces, mere socijalne i pravne zaštite iz nadležnosti organa starateljstva kao i sudske postupke u skladu sa zakonom - kažu iz Centra.

Kako dodaju, preduzimaju se mere usmerene na jačanje porodičnih snaga, upozorenje roditelja na nedostatke u vršenju roditeljskog prava, pruža materijalnu, pravnu i stručno savetodavnu pomoć i podršku, detetu i roditeljima, upućuje na zdravstvene ustanove i dr.

- Preduzimanje mera iz nadležnosti Centra za socijalni rad usmereno je omogućavanju bezbednosti samog deteta koje ima određene probleme u ponašanju, ali doprinosi i bezbednosti druge dece iz školskog ili šireg socijalnog okruženja - navode iz leskovačkog Centra za socijalni rad.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Djani

    16. mart 2022 | 16:11

    Ma bre istog trenutka da se izbaci iz skole i u popravni dom posle ga prebacit u zatvor. Rano je poceo da bude kriminalac. Sta ce da radi sa 20 pocece da ubija sve redom. Sad treba spreciti sve ovo ,a ne kad bude kasno.

  • А

    16. mart 2022 | 16:43

    Немој те тако Европски закони дечија права !!!!!Само полако !!!!!

  • Tina

    16. mart 2022 | 16:56

    Kakav je to pribor za jelo gde je noz. I to dorucak.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA