≫ 

Bili smo na mestu gde su se nekad slavile svadbe, a sad izbeglice čekaju novi život: Palina (12) mašta o školi

 ≫ 

- Imamo jednu želju, da se rat što pre završi i da se vratimo u svoju zemlju. Još uvek smo umorni od puta, ali smo srećni što u Vranju imamo sve, hranu, smeštaj, igračke za decu i ono najvažnije, mir – kaže Marina iz Ukrajine

Komentari

  • Jedna majka

    17. mart 2022 | 14:35

    Lepo je sto im se pomaze. To niko ne spori. Ali prosto ne mogu da se ne setim onih nasih siromasnih porodica (a sigurno ih ima i u okolini Vranja) koje nemaju osnovne uslove za zivot: struju, vodu, grejanje. Kojima niko ne obezbedjuje besplatan smestaj, hranu, zdravstvenu zastitu. Prepusteni su sami sebi. I tu mislim pre svega na one stare ljude koji zive u kucama koje mogu da se sruse svakog casa. Kako se njima negde ne obezbedi ovakav smestaj?

  • Savest

    17. mart 2022 | 10:10

    Neko je smislio da u grad Vranje useli izbeglice i to u najlepse kultno mesto pravih Vranjanaca motel Vranje. Kod svakog prolaska pored objekta gde su se odvijali prvi izlasci mnogih parova generacijama Vranjanci se cude kome je palo na pamet da im oduzme uspomenu. Da bilo je tu i svadbi ali i prelepih doceka novih godina gde su po pravilu izlazili oni koji sebe smatraju Vranjancima. Vranjanci su i oni iz okolnih mesta ali oni okoreli ovdasnji su izlazili u motel. Steta.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA