≫ 

Požar u centru Pirota: Vatra izbila tokom sečenja starih cisterni, u njima 30 tona mazuta

Ovih dana očekuje se vađenje preostalih delova cisterne i odmah posle toga počeće građevinski radovi na uređenju ovog prostora

  • 0
Požar Novi Beograd, restoran Radnički Foto: Marko Jovanović

Pirotski vatrogasaci sprečili su eventalno, dalje širenje požara u centru Pirota. Do požara je došlo prilikom sečenja starih cisterni za mazut pored Solitera u najužem centru grada.

Naime, u skladu sa projektom uređenja ovog prostora, budućeg parkinga za motorna vozila, gde su se nalazile cisterne predviđeno je da se pre sečenja iz cisterni izvadi mazut. Prema proceni, u sve tri cisterne bilo je preko 30 tona očvrslog mazuta, prenose Pirotske vesti.

Do sada su dve cisterne uklonjene bezbedno. Na sreću, manji požar, koji je izbio prilikom sečenja poslednje cisterne, odmah je ugašen, sprečeno je dalje širenje, nema povređenih lica, niti materijalne štete.

Direktor JP za planiranje i uređivanje građevinskog zemljišta u Pirotu, Slaviša Svilarov kaže da je do manjeg požara došlo usled paljenja zaostalog mazuta u cevima koje su povezivale cisternu sa nekadašnjom kotlarnicom u Soliteru.

Na sreću, usledila je intervencija vatrogasaca i manji požar je ugašen. Ovih dana očekuje se vađenje preostalih delova cisterne i odmah posle toga počeće građevinski radovi na uređenju ovog prostora.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA