≫ 

Obavezna kazna zatvora, registracija oldtajmera, semafori na prugama: Svi predlozi izmena Zakona o saobraćaju

 ≫ 

* Promenio se način stradanja na putevima, prošle godine najviše stradali pešaci, ove godine vozači *Kazna zatvora zbog prekršaja u saobraćaju više ne bi trebalo da bude opciona, već obavezna *Menjaće se ispitna pitanja za polaganje vozačkog *Svaki pružni prelaz imaće semafor *Oldtajmeri će moći da se registruju

Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

  • Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
  • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
  • Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
  • Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
  • Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
  • Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
  • NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
Ime je obavezno
E-mail adresa je obavezna
E-mail adresa nije ispravna
*otkucano <%commentCount%> od ukupno <% maxCommentCount %> karaktera
Komentar je obavezan

<% message.text %>

Komentari

  • Miki

    28. mart 2022 | 10:22

    Sram vas bre bilo , radare postavljate na bizarnim mestima gde je brzina 30 km , zašto ne stojite na ibarskoj gde su crne tačke, daleko vam ? A putevi puni rupa , pola znakova nema , semafori neusaglašeni ko da ih je dete postavljalo , na nekum mestima pešački na udaljenosti 15metara jedan od drugog. Dovedite ljude koji su škole završili a ne ove neuke marionete.

  • Nikola

    28. mart 2022 | 10:20

    Što se tiče licenciranja mislim da treba odvojiti saobraćajne inženjere i tehničare? Ne može se uporediti stručnost lica koje je završilo neki ubrzani kurs, a nije u struci, sa nekim ko je završio srednju saobraćajnu školu ili saobraćajni fakultet? Postavljam pitanje kolika je cena licence? Tolika da privuče, u većini, samo one koji imaju pare, znanje je u drugom planu?Ovo što je predviđeno za obrazobanje i vaspitanje u saobraćaju, od rođenja pa do smrti, je nešto najbolje što se predlaže. Ali ne sme se ostati samo na suvom zakonu, moraju se obezbediti sredstva za stvaranje materijalne podloge da bi se postigli pravi rezultati. Svi pričaju o obuci na poligonu? A šta se podrazumeva pod poligonom? Neki prazan parking? Svi veći gradovi, za prvu ruku bi trebali imati svoje autodrome. Idite u Kraljevo na Beranovac pa pogledajte kako to izgleda. I posebno hoću da istaknem: UBISTVO U SAOBRAĆAJU- krivično goniti kao kao i za svako drugo ubistvo, iz nehata ili sa umišljajem. Da li je bitno sa čime ste ubili čoveka: kamenom, nožem, pištoljem, puškom, bombom ili vozilom?

  • Pavle

    28. mart 2022 | 10:02

    Agenciji bih raspustio, sve rade ne strucni ljudi. Ovo je katastrofa, toliko je nebuloze u zakonu, da ne pisem o svemu, narocito definicije koje su izmenjali da se razlikuje od starog zakona su toliko glupe. Ljudi, ako ne znate pitajte starije kolege koji su vec u penziji kako i sta, oni nisu imali gde da kupe diplomu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA