• 0

Ministarstvo prosvete: I ove godine omogućen upis u srednje škole elektronskim putem

Iz Ministarstva prosvete navode i da će 13. jula na portalu moći da se vidi lista raspoređenih učenika po obrazovnim profilima

  • 0
Mala matura

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Svršeni osnovci će i ove godine u srednju školu moći da se upišu elektronski preko portala Moja srednja škola, saopštilo je Ministarstvo prosvete i navelo da će preko ovog portala moći da se obave i sve aktivnosti vezane za završetak osnovne škole.

Preko njega će roditelji od 4. do 7. aprila moći da prijave decu za polaganje prijemnog ispita za upis u specijalizovana odeljenja gimnazija i umetničkih škola.

Prijemni ispiti za ove škole, navodi se u saopštenju, biće održani u srednjim školama od 13. do 22. maja, a roditelji će rezultate moći da pogledaju onlajn, prenosi Tanjug.

Završni ispit za svršene osnovce biće održan od 27. do 29. juna, a roditelji će preliminarne rezultate ovog ispita moći da nađu na portalu Moja srednja škola 1. jula.

Na istom portalu podnosiće se i žalbe na rezultate završnog ispita.

I lista želja će moći da se podnese putem portala Moja srednja škola, uz mogućnost neograničenih izmena i dopuna do 6. jula, a oni koji listu ne podnesu elektronski mogu je podneti u papirnom obliku u školama, 6. i 7. jula.

Iz Ministarstva prosvete navode i da će 13. jula na portalu moći da se vidi lista raspoređenih učenika po obrazovnim profilima i smerovima u srednjim školama a putem portala Moja srednja škola đaci će moći da se upišu decu u srednju školu.

Povezivanjem sa sistemom zdravstva prvi put je omogućen i elektronski upis za sve učenike koji upisuju profile za koje je potreban zdravstveni pregled, pod uslovom da su ga obavili do trenutka podnošenja elektronske prijave za upis.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Ne želim da budem informisan
Ok