≫ 

Pobeda đaka u Mladenovcu koji su blokirali ulice zbog omiljenog profesora: Nastavnik ostaje do kraja godine

Ponosni smo na decu što su se izborila za svog profesora, priča za Telegraf majka jedna maturantkinje

  • 12
Protest, đaci, gimnazija, Mladenovac Foto: Privatna arhiva

Ko misli da đaci ne mogu da menjaju svet, jer su samo deca, treba da čuje za pobedu gimnazijalaca u Mladenovcu. Ovi đaci su masovnim protestima i blokadom glavnih ulica u gradu pokazali da sa njima nema šale i uspeli su da vrate omiljenog profesora Janka Jevtića, kojem škola nije nameravala da produži ugovor. 

Mladalački bunt dodatno su rasplamsale priče da na Jankovo mesto treba da dođe "neko preko veze". Međutim, kako Telegraf saznaje od đaka i roditelja koji su u kontaktu sa ovim profesorom, rečeno mu je da ostaje do kraja školske godine. 

- Svakako je prijavljen na konkursu "za stalno", tako da je za sada mirno. Ponosni smo na decu što su se izborila za svog profesora, i srećni smo što imaju nastavnika kojeg toliko vole i cene - priča za Telegraf majka jedna maturantkinje.

Iz Ministarstva prosvete prošle nedelje su odgovorili za naš portal da je škola raspisala konkurs za prijem u radni odnos nastavnika muzičke kulture i da je od dva prijavljena kandidata direktor izabrao jednog, a to nije bio Janko Jevtić, iako je to podrazumevalo da se profesor menja usred školske godine. Jevtić se, kako navode u Ministarstvu, žalio Školskom odboru.

- Nezadovoljni kandidat koji radi u Gimnaziji po osnovu ugovora o radu na određeno vreme podneo je žalbu Školskom odboru. Po žalbi će odlučivati Školski odbor, o čemu će kandidati biti obavešteni - saopšteno nam je u Ministarstvu prošle nedelje.

Zahvaljujući pritiscima đaka, odluka je na kraju doneta u korist omiljenog profesora bar ove školske godine. Jedino ostaje da se vidi kako će se situacija odvijati od septembra.

Gimnazija u Mladenovcu nije odgovorila na pitanja Telegrafa poslata mejlom, a telefon je tokom cele prošle nedelje davao zauzet signal. Kada smo konačno uspeli da dobijemo vezu jutros, rečeno nam je da je "direktor na seminaru na Zlatiboru i da se vraća u sredu".

Podsetimo, nastavnik u školi radi četiri godine i ima 31 godinu.

Janko je, inače, profesor muzičkog vaspitanja, ali za đake je, kažu nam oni, i više od toga.

- Nastavnik je prvi kome se obraćamo kad nas nešto muči. On nas uvek sasluša. Mene je, recimo, podržao za odabir fakulteta i to mi je mnogo značilo. On je i jedini profesor koji daje ocene kakve treba. Zbog njega smo svi zavoleli muzičko. Evo, ja sam ga čak odabrala za maturski - priča nam jedna gimnazijalka.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA