≫ 

Održana najslađa manifestacija u Kikindi: Bebe se takmičile u puzanju, najbrži bili Vukan i Darija

Trka se održava u sklopu priredbe "Pozdrav proleću"

  • 0
Trka beba, Kikinda, bebe Printskrin: Youtube/TV Kikinda

Tradicionalna manifestacija "Pozdrav proleću" u Kikindi i ove godine imala je svoj najslađi i najatraktivniji deo - trku beba u puzanju "Naj Kića".

Mame, tate, bake i deke nisu štedeli grla i dlanove dok su navijali za svoje mališane i bodrili ih u ovoj preslatkoj trci. Mališani su puzali stazom zasutom zvečkama, lopticama i drugim igračkicama. Takmičilo se 14 mališana i svi su nagrađeni. Posebnu počast zaslužili su, pak, oni najbrži.

U kategoriji dečaka, pobedu je odneo jednogodišnji Vukan Nađalin. Dečakova mama Ivana nije krila zadovoljstvo.

- Vukan nas je iznenadio. U vreme kada se trka održava, on obično spava. Vukan je bio umoran, ali i brz. Učestvujemo jer je ovo način da i mi podržimo ovu lepu manifestaciju - rekla je Ivana za Gradski online.

U kategoriji devojčica, pobednica je Darija Vučković stara 13,5 meseci. Njena majka Marina kaže da Darija uveliko hoda, ali da i dalje voli da puzi.

- Prijavili smo Dariju zbog druženja i da bismo podržali "Pozdrav proleću". Nismo se pripremali za ovu trku - kaže mama Marina.

Inače, "Pozdrav proleću" je manifestacija koja je prvi put održana 1999. godine. Namenjena je deci predškolskog uzrasta, ali i njihovim starijim drugarima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA