≫ 

Oprez, vozači! Ovog jutra moguće proklizavanje, magla otežava vožnju: Zbog praznika pojačan saobraćaj

Slab jutarnji mraz na putevima u planinskim predelima može uticati na iznenadno proklizavanje vozila, a i magla će otežavati vožnju

  • 0
BRNABIC AUTOPUT PRELJINA PAKROVACE Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

Slab jutarnji mraz na putevima u planinskim predelima može uticati na iznenadno proklizavanje vozila, a i magla će u prvom delu dana pored reka i u kotlinama otežavati vožnju, upozorio je jutros Auto-moto savez Srbije (AMS S ).

Magla smanjuje vidljivost na stotinak metara na pojedinim deonicama puteva u istočnim, jugoistočnim, centralnim i zapadnim krajevima, ali usporava saobraćaj i na pojedinim deonicama auto-puta Miloš Veliki, piše Tanjug.

Ujutro se prizemni mraz očekuje u svim krajevima Srbije, dok će mestimično biti uslova i za mraz na dva metra visine, naročito u istočnim, centralnim i južnim delovima zemlje.

Kada se ovakvim uslovima doda i pojačan saobraćaj koji je uobičajen za poslednji radni dan uoči uskršnjeg praznika, tokom dana se očekuju česti i kraći zastoji sa usporenom vožnjom, navodi AMS S.

Krenite ranije, vozite sporije, poštujte sva ograničenja, a posebno u brzini i budite tolerantniji u saobraćaju, savetuju iz auto-moto saveza.

Usporen saobraćaj od Straževice ka Bubanj Potoku

Inače, saobraćaj se od jutros već odvija usporeno na obilaznici oko Beograda, od tunela Straževica ka Bubanj Potoku, saopštili su JP Putevi Srbije.

Na naplatnim stanicama na autoputevima u Srbiji nema zadržavanja vozila, kao ni za putnička vozila na graničnim prelazima.

Prema informacijama Uprave granične policije, na graničnom prelazu Batrovci, na izlazu, zadržavanje za teretna motorna vozila je osam sati, na graničnim prelazima Horgoš i Šid, na izlazu, šest sati, a na graničnom prelazu Kelebija, na izlazu, teretna vozila zadržavaju se tri sata.

Na graničnom prelazu Sremska Rača, na izlazu, zadržavanje za teretna motorna vozila je 120 minuta.

Na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za sve kategorije vozila.

Video: Zimska noćna mora svakog vozača: Proklizao na autoputu umalo izazvao tragediju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA