≫ 

Na Kopaoniku od sutra dežuraju spasioci Gorske službe spasavanja: Jedan će biti na sankama

Na Kopaoniku će za skijanje biti otvorene staze Karaman greben i Krst, a radiće i bob na šinama

  • 0
Gorska služba spašavanja Foto: Gorska služba spasavanja

Spasioci Gorske službe spasavanja, od sutra do 3. maja, ponovo dežuraju na Kopaniku.  Do takvog poteza je došlo, kako ističu u svom saopštenju, da bi se svi skijaši, borderi i ostali posetioci Kopaonika osećali sigurno na skijaškim stazama.

Za sada je planirano da dežuraju tri spasioca Gorske službe spasavanja, ali ukoliko bude potrebe smena će obuhvatati i više ljudi. Takođe, jedan od spasilaca na skijaškim stazama dežuraće na sankama, zbog što bržeg transporta onih kojima je potrebna medicinska pomoć.

Na Kopaoniku će za skijanje biti otvorene staze Karaman greben i Krst, a radiće i bob na šinama.

Gorska služba spašavanja Foto: Gorska služba spasavanja

Inače, GSS Srbije su 1952. godine osnovali iskusni alpinisti Planinarskog saveza Srbije, dok danas službu sačinjava oko 250 aktivnih spasilaca, od kojih su mnogi iskusni planinari, visokogorci, alpinisti, sportski

penjači, speleolozi, ronioci i skijaši. U svojim redovima služba ima lekare, doktore nauka, inženjere, pripadnike vojske, specijalnih jedinica policije, studente...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA