≫ 

Stafordi napali kobilu i ždrebe kod konjičkog kluba u Jagodini: Hteli da udave mladunče, a mama bila vezana

Mama kobila doživela je poseban stres, jer vezana nije mogla da pomogne svom mladunčetu koje se našlo na meti pasa

  • 39
Konji, Jagodina, konjički klub Jagodina Foto: privatna arhiva

Na bedemu reke Belice, blizu Konjičkog kluba "Jagodina" i tržnog centra "Vivo", 1. maja u ranim jutarnjim satima umalo se dogodio krvav pir. Dva staforda, za koje se pretpostavlja da su vlasnički, oko 5,30 ujutru krvnički su napali kobilu i njeno malo ždrebe dok su bili na ispaši.

- Jedan je bio braon boje, a drugi braon beli, i imali su ogrlice. Kobila je bila vezana na dugačkom povocu i bila je na ispaši, dok je maleno ždrebe bilo uz majku. Psi su izuzetno krvoločni i agresivni, i u dobroj su fizičkoj snazi, a očigledno je da imaju vlasnika i da su namerno pušteni - priča za Telegraf.rs Slobodan Milojević, predsednik Konjičkog kluba "Jagodina".

Mama kobila doživela je poseban stres, jer vezana nije mogla da pomogne svom mladunčetu koje se našlo na meti pasa. Da nije bilo portira iz obližnjeg tržnog centra, ko zna kako bi se sve završilo, kaže Slobodan.

- Zahvaljujući požrtvovanju portira iz TC "Vivo" izbegnuta je tragedija jer bi udavili nemoćno ždrebe. Odmah je priskočila u pomoć i druga kobila. Čovek čoveku neće da pomogne, ali konj drugom konju uvek hoće. Čim je čula urlike, druga kobila je dotrčala i ritnula pse da bi spasila ždrebe i njegovu mamu - navodi Slobodan za naš portal.

Ovaj slučaj je prijavljen dežurnoj službi PU Jagodina kao i Zoo higijeni.

- Inače su ovi psi primećeni ranije na toj lokaciji jer napadaju kerove koje šetaju drugi vlasnici. Iz Zoohigijene su odmah reagovali, bili su korektni vrlo. Izaći će na teren da ih uhvate i da preko čipa otkriju vlasnika. Rekli su mi da ovo nije prva prijava za te pse na istoj lokaciji - dodaje Slobodan.

Na sreću, psi nisu stigli da izujedaju ždrebe, samo su mu skinuli dlaku sa stomaka. Ono se sada dobro oseća i ne odvaja se od svoje mame koja se takođe oporavila.

Video: Čopor pasa napao decu i niko im ništa ne može

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Losmi

    3. maj 2022 | 20:22

    Dokle vise ti napadi staforda, pitbulova i njima slicnih??? Resite vise pitanje tih krvolocnih pasa na neki nacin ili ih jednostavno zabranite i iskorenite. Nisam mrzitelj, cak sta vise imam 3 psa ali muka mi je vise svakodnevnih desavanja sa tim rasama, ja svojim psima stavljam korpu iako ne spadaju u krvolocne, a oni setaju staforde ladno bez korpe cak i bez povodca i to niko ne sankcionise, a ostali vlasnici pasa se tresu svaki dan kada tako prodju pored njihovih ljubimaca da li ce ih napasti ili ne...

  • mm

    3. maj 2022 | 20:42

    Nadam se da im je kobila razbila odvratne ruzne njuske

  • mm

    3. maj 2022 | 20:15

    Mrzim pse, sve druge zivotinje obozavam ali pse ne mogu da smislim. I dosta vise vi kuckarui i zastitari zivotinja (zapravo samo pasa) skinite se vise i nestanite iz parkova i javnih povrsina

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA