≫ 

"Baba mi rekla da neću stići živ": Radoslav (90) iz Šašinaca na bicikli prešao 270 kilometara, krenuo na slavu

Nije ovo prva dugoprugaška vožnja Radoslava Ivanovića, već 20 godina vožnja biciklom više je od hobija

  • 1
Radoslav Ivanović Foto: Printskrin/RTRS

Đurđevdan je dan kada se gosti posebno radosno dočekuju. Međutim, koliko često gosti na slavu dolaze biciklom? I to u devedesetoj godini života. Takav gost, Radoslav Ivanović, pre dva dana potegao je iz Šašinaca kod Sremske Mitrovice i do Banjaluke vozio 270 kilometara.

Sremska Mitrovica, Bijeljina, Brčko, Prnjavor, Banja Luka. Јeste daleko, ali kad noge slušaju i u desetoj deceniji, a pedale su decenijama prisan drug, nije teško.

Put do Banjaluke isplanirao je do detalja, javlja RTRS.

Najudaljeniji gosti najsrdačnije se dočekuju, a kada u goste dolazi 90-ogodišnjak, i to biciklom, onda je to poseban događaj. Radoslav Ivanović do prijatelja kojeg nije video godinama potegnuo je 270 kilometara.

- To sam lani odredio, da na današnji dan dođem u Banjaluku. Kaže baba moja: "Pa ne znaš hoćeš li biti živ". Rekoh, kako neću, pa ja neću da umrem - priča ovaj vitalni starac.

Nije ovo prva dugoprugaška vožnja Radoslava Ivanovića. Već 20 godina vožnja biciklom više je od hobija. Okrećući pedale obišao je celi Srem, a dolaskom u Banjaluku postavio je lični rekord. Prvi zadatak, kada zdravo stigne na odredište, jeste da javiporodici da je sve prošlo bez problema.

Prva pauza na putu za Banjaluku donela je i jednu anegdotu.

- Spavao sam u Brčkom, policajac mi je platio prenoćište. Prvo me je isktitikovao debelo, kako ja smem da idem u 90-oj godini bez pratnje. Pa šta će meni pratnja? - kaže Radoslav.

U Banjaluci će, kaže, provesti nekoliko dana, pa onda nazad u Šašince. Ovaj put, bicikl će biti prtljag, a Radoslav će odmarati noge kao saputnik u unukovom automobilu.

Video: Španac obožava sneg i Rusiju, krenuo na biciklu da pokori Sibir

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • David

    9. maj 2022 | 04:33

    Svaka cast, i Boze zdravlja da te gosti docekuju jos dugi niz godina

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA