≫ 

Rade (90) biciklom išao u Banjaluku, dvotočkaš prodat za pomoć Vukanu: Na poklon dobio novi, i tog se odrekao

Dobroćudnom deki srce puno

  • 0
Radoslav Ivanović

Foto: Bodirogić Rajko, Ozon Media

Posle Banjaluke Rade Ivanović iz Šašinaca danas je stigao i kod gradonačelnice Sremske Mitrovice. Kako je bicikl na licitaciji prodat u humanitarne svrhe, posle poduhvata od 270 kilometara vožnje, za deda Radeta danas je stigao novi, od Grada Sremska Mitrovica.

Devedesetogodišnji Radoslav Ivanović sada je postao i humanitarac. Upoznao je gradonačelnika Banja Luke, a danas je ugošćen u Gradskoj kući u Sremskoj Mitrovici. Razgovarao je sa gradonačelnicom i njenim saradnicima, piše Ozon.

Radoslav je prešao 270 kilometara od Šašinaca do Banjaluke. Tamo je njegov bicikl prodat, a novac od prodaje otišao je za pomoć malom Vukanu.

Nije ovo prva dugoprugaška vožnja Radoslava Ivanovića. Već 20 godina vožnja biciklom više je od hobija. Okrećući pedale obišao je celi Srem, a dolaskom u Banjaluku postavio je lični rekord.

- U Banjaluku sam krenuo 4, stigao sam 6. u podne da čestitam krsnu slavu mom prijatelju zbog koga sam i otišao. Taj dan sam odredio pre godinu dana. Nemam neku određenu destinaciju osim da idem ovde po našem Sremu - kazao je dodajući da bi rado otišao i u Zagreb.

Dodaje da je video Sankt Peterburg, ali da mu je u Banjaluci lepše. Tu su ga, kaže, dočekali prijatelj i sinovac.

- Prenoćio sam u hotelu. Od početka sam hteo da ovo bude humano, da ostavim bicikl tamo ako može nekom da se pomogne. Ovaj bicikli koji mi je poklonjen i njega ću da dam u humanitarne svrhe, nekom kome je on potrebniji nego meni. Meni je srce puno - kazao je.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA