Učenici iz Niša pisanjem horor priča skupljaju novac za lečenje drugarica: Nataliji i Ivi se bliže terapije

Najbolje priče sa radonice biće objavljene u časopisu "Bez limita", koji je takođe pomogao u organizaciji humanitarme radionice na kojoj će oni koji žele moći da doniraju novac

  • 0
Natalija i Iva Bašović, Budi human

Foto: Printscreen/Budi human

Kako bi spojili humano i lepo učenici Elektortehničke škole "Mija Stanimirović" iz Niša organizovali su radionicu pisanja kratkih horor priča koju će voditi mladi pisac iz Leksovca Aleksa Kostadinović, sa kojim će zajedno pokušati da prikupe novac za lečenje svojih drugarica Natalije i Ive.

Radionica će se održati u petak 13. maja u prostorijama njihove škole, pišu Južne vesti.

Učenice Natalija i Iva ETŠ "Mija Stanimirović" boluju od Fridrihove ataksije, retke progresivne genetske bolesti, koja pogađa uglavnom nervni sistem i srce. Novac za njihovo lečenje još nije prikupljen, a do kraja ovog meseca im je potrebno 3.500 evra kako ne bi izostale sa terapijom.

Pisac iz Leskovca pisaće sa srednjoškolcima kratke horor priče; foto: J. J.U tome će pokušati da im pomognu školski drugovi, kao i pisac Aleksa Kostadinović koji je nedavno izdao svoj prvi roman "Hotel Ledeni vrh".

Na radionici će gostovati učenici Gimnazije "9. maj", a dobrodošli su svi srednjoškolci koje zanima kako nastaje horor i žele da se oprobaju u pisanju strašnih priča ili da pomognu svojim sugrađankama.

Najbolje priče sa radonice biće objavljene u časopisu "Bez limita", koji je takođe pomogao u organizaciji humanitarme radionice na kojoj će oni koji žele moći da doniraju novac.

Srednjoškolci koji nisu u prilici da dođu, mogu poslati SMS sa tekstom 718 na 3030 ili uplatiti novac na dinarski 160-555296-66, kao i na devizni račun 00-540-0004272.5.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA