≫ 

Kuće im napukle, vozila propadala kroz rupe, nikao i paradajz iz kanalizacije, ali sad mogu mirno da spavaju

Napukle kuće, automobili koji propadaju kroz rupe i izlivanje fekalija su svakodnevica meštana Koštice, ali sada se sve menja

  • 0
Užice, klizište, sanacija Foto: Rina.rs

U naselju Koštica kod Užica meštani više od 40 godina žive u strahu od klizišta koje preti da ugrozi oko 30 domaćinstava, a zbog izlivanja kanalizacije njihova ulica ostaje onemogućena za normalan saobraćaj.

Kako kažu, za sve ove godine čak im je nikao i paradajz iz kanalizacije jer su rupe prekrivali najlonom, ali mukama meštana Koštice došao je kraj jer je konačno potpisan ugovor kojim će biti regulisano finansiranje sanacije klizišta u Užicu.

- Nismo imali miran san već decenijama. Dešavali su mnogi incidenti, kuće su oštećene i napukle, a automobili propadali kroz rupe. Poslednjih godina postalo je neizdrživo zbog smrada kanalizacije, ali i sve veće opasnosti da se celo brdo sruši na kuće. Svaku noć smo legali sa velikim strahom i strepnjom -  rekao je za RINU meštanin Koštice Dragan Marković.

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture prepoznalo je ozbiljnost i hitnost problema i na sebe preuzelo obavezu obezbeđivanja sredstava kako bi se problem na sanaciji klizišta rešio trajno.

- Uveran sam da će izabrani izvođač radove završiti u ugovorenom roku. Naš zadatak nije samo da gradimo auto-puteve, brze pruge i infrastrukturne projekte, već je naš zadatak da se uključimo i rešavamo sve probleme koji ne mogu biti rešeni iz različitih razloga kao što su nedostatak resursa, nedostatak kapaciteta na lokalu ili određenom regionu - izjavio je ministar Tomislav Momirović.

Klizište u ulici Svetozara Markovića u Užicu je višegodišnji problem, a trenutno je 30 bez vode i kanalizacije.

Ugovorom o prenosu finansijskih sredstava između MGSI i Grada Užice, ministarstvo se obavezuje na realizaciju projekta sanacije klizišta i finansira ukupni iznos od 110.000.000 dinara.

Grad Užice je sproveo javnu nabavku za izbor izvođača na sanaciji klizišta i izabrani izvođač je kompanija "Jedinstvo Užice".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA