Dr Nada Macura na liturgiji pomirenja: "Svi koji učestvuju u ovom sigurno su jednim delom duše za našu crkvu"

Liturgija pomirenja MPC i SPC biće obavljena u Hramu Svetog Save na Vračaru

  • 3
Nada Macura Liturgija pomirenja Hram Svetog Save Foto: Milena Đorđević, Telegraf

U Hramu svetog Save na Vračaru posle pola veka raskola danas će biti ozvaničen čin povratka Makedonske pravoslavne crkve (MPC) pod kanonsko okrilje Srpske patrijaršije. Ispred Hrama se okupio veliki broj vernika, a među njima je i dr Nada Macura, bivši portparol Hitne pomoći.

Ona je za Telegraf.rs izjavila da se na ovom istorijskom događaju pojavila sa velikim zadovoljstvom i da joj je uvek u interesu da proprati ovako visoke vrednosti crkve i našeg naroda

- Uvek gledam da propratim to sa velikim zadovoljstvom. Ovde će biti puno sveta, i svi oni koji učestvuju u ovom sigurno su jednim delom svoje duše za našu crkvu, za postojanje ovih naroda na prostorima... Pogotovo što su sada teška vemena - rekla je dr Macura za Telegra.rs. 

Naš reporter jalja da je ispred Hrama mnogo i medija iz Severne Makedonije.

Juče je u Beograd stigao i arhiepiskop Stefan, poglavar  Makedonske pravoslavne crkve i tri mitropolita, a njima dobrodošlicu poželeo patrijars srpski Porfirije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Beli

    19. maj 2022 | 09:09

    Odakle ti ispade?

  • Vlada

    19. maj 2022 | 09:16

    A čiji su sada naši srednjevekovne manastiri? Vajlda smo im i to poklonili. E moja Srbijo gde ideš. Svako deli nacionalno nasleđe kao da mu je babo ostavio

  • Momo

    19. maj 2022 | 17:19

    Jel' ti to pričaš o udaji?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA