≫ 

Azdejković: Otišao sam u Španiju da donesem majmunske boginje, homofobi su jedva dočekali da optuže gejeve

Majmunske boginje se šire Evropom, a zbunjujući navodi naučnika izazvali su bes širom planete. Pa i u Srbiji

  • 6
Predrag Azdejković Foto: ATA Images

Iz dana u dan se novi slučajevi majmunskih boginja prate i beleže u mnogim zemljama Evrope, međutim, veliku buru su izazvale zdravstene vlasti u Španiji i Portugalu, koje su prijavile da su slučajevi zaraze uglavnom kod mlađih muškaraca koji su "uglavnom" imali seks sa drugim muškarcima, i da su ti slučajevi registrovani kad su se oni prijavili lekarima sa ranicama, na klinikama za seksualno zdravlje.

Kako je pod istragom Festival ponosa na Kanarskim ostrvima, na kojem je prisustvovalo 80.000 ljudi, Maja Šenk iz organizacije Labris istakla je ranije da se "LGBTI zajednica ne samo godinama, već vekovima unazad, demonizuje i krivi za sve pošasti koje snađu svet i društvo u tom trenutku". Kako je istakla, sličan je slučaj bio i sa potresima u skorije vreme, korona virusom pa evo sada i sa majmunskim boginjama.

U svom stilu navode je prokomentarisao i Predrag Azdejković, koji trenutno boravi u Španiji.

- Evo mene u Španiji. Došao da tražim majmunske boginje, da ih donesem u Srbiju, da ne bude posle da kaskamo za svetom!

- Vidim da su srpski i ostali homofobi jedva dočekali da optuže gejeve da šire zarazu. Tako je nekada bilo i sa HIV-om pa su se svi opustili dok nije zakucalo i na njihova vrata - rekao je za Telegraf.rs Predrag Azdejković.

Dovođenje u vezu širenja nove zarazne bolesti "majmunskih boginja" sa LGBT populacijom, na način na koji to čine pojedini mediji i portali, za najoštriju je osudu, izjavila je juče poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković.

Ona je u saopštenju naglasila da je targetiranje bilo koje grupe ljudi na osnovu bilo kog stvarnog ili pretpostavljenog ličnog svojstva, pa tako i na osnovu seksualne orijentacije, diskriminatorno i zakonom zabranjeno.

Video: Sve o majmunskim boginjama: Zašto je vekovima stara bolest obavijena velom misterije?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • M

    25. maj 2022 | 08:55

    Postoje razlozi zasto je to učinjeno, zbog analnog seksa i ostalih prljavstina koje uoraznnavaju gejevi, tako da se dzabe bunite, furundzije

  • 0008034

    25. maj 2022 | 10:04

    Ostani tamo.

  • Гаргамел

    25. maj 2022 | 15:14

    Обзиром да богиње немају никакве везе са приматима већ са овим девијантним особама није у реду понижавати примате ...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA