≫ 

Grad veličine oraha "tukao" Arilje 40 minuta: "Odjednom je sve oko nas postalo crno, a onda je krenula oluja"

Najveća šteta pričinjena je na zasadima maline i kupine, ali desetkovan je ovogodišnji rod i ostalog voća

  • 36

Jako olujno nevreme praćeno krupnim i dugotrajnim gradom u popodnevnim satima opustošilo je deo teritorije opštine Arilje, prenosi RINA.

Najveća šteta pričinjena je na zasadima maline i kupine, ali desetkovan je ovogodišnji rod i ostalog voća.

- Odjednom je sve oko nas postalo crno i počeo je da pada jak grad, veličine oraha. Padao je oko 40 minuta i "ubio" svo voće koje smo imali. Šteta u malinjacima ovako na prvi pogled može se reći i da je oko 90 odsto. Lišće i grane su sve po zemlji, a u dvorištu se grad može skupljati lopatom. Ne pamti se ovako nevreme u mašem selu - rekao je Srećko Gavrilović iz sela Bogojevići.

Najveća materijalna šteta pričinjena je u MZ Bogojevići, Stupčevići, Latvica i Radobuđa, a ovako jako nevreme ne pamte ni najstariji meštani ovih ariljskih sela. Još uvek nije poznato sa koliko raketa su dejstvovali protivgradni strelci.

- Zbog velike količine kiše i grada oštećen je i deo putne infratsrukture. Кada sakupimo sve podatke sa terena razmotrićemo odluku o uvođenju vanredne situacije - izjavio je predsednik opštine Arilje Predrag Maslar.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • V

    30. maj 2022 | 16:53

    Kako majku mu, grad svaki put pada po tim silnim zasadima, i uvek sve uništi? Kao da ga nešto navede, da se baš tu izruči

  • Dr

    30. maj 2022 | 16:53

    Nije prvi put. Svake godine grad obere maline pre vremena.

  • Oops

    30. maj 2022 | 17:00

    Gađali praćkama. Kakva država takvo i gađanje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA