≫ 

Ceo Kosjerić slavio 18. rođendan Dimitrija, dečka u kolicima: Komšije i Grobari tajno organizovali spektakl

Dimitrije Lečić je dečak sa cerebralnom paralizom koji život provodi u invalidskim kolicima

  • 18

Gorelo je nebo u Kosjeriću, na dan kada se rodio Dimitrije Lečić, piše na Fejsbuku iznad snimka spektakularnog slavlja u ovom zlatiborskom gradu.

Oni koji ne znaju, prvo će se zapitati - a ko je taj Dimitrije kome kliče ceo grad? Odgovor će vas sigurno pogoditi.

Dimitrije Lečić je dečak sa cerebralnom paralizom koji život provodi u invalidskim kolicima. Iako je ograničen u kretanju, nije u druženju. Zna ga cela njegova mala čaršija. Dimitrije voli ljude i voli život, a iznad svega voli svoj Partizan.

Ipak, ni u najluđim mislima nije mogao da nasluti da će Grobari Kosjerića, zajedno sa komšijama iz zgrade, organizovati proslavu njegovog punoletstva i da će to, zahvaljujući svim tim ljudima velikog srca, biti spektakl kakav ovaj grad ne pamti. A ni sam Dimitrije.

Mama Slađana ni drugi dan od proslave ne uspeva da zadrži suze dok nam priča o ovoj predivnoj noći koja njenom sinu znači više nego bilo kom "običnom" tinejdžeru.

- Sve je krenulo od jedne komšinice u zgradi. To nas je posebno iznenadilo jer mi ni ne stižemo da se družimo sa komšijama, a imamo i svoj zaseban ulaz sa rampom. Komšije su se povezale sa Grobarima Kosjerića i oni su osmislili neverovatno iznenađenje za Dimitrija - počinje priču majka Slađana.

Lokalni kafić dao je pivo i sokove, a jedna prodavnica brze hrane kiflice. Firma "Kepo kotlovi" je odštampala crno bele majice na kojima je pisalo "Dimitrije 18", a navijači su Dimitriju kupili i original crno beli dres, čime je zvanično postavljen u sam vrh navijačkog tabora.

- Došli su ispred zgrade. Dimitrije ništa nije znao, a i mi smo saznali tek tog dana, pa smo jedva sakrili uzbuđenje. Počeli su da pevaju navijačke pesme, ja sam samo čula "Mi smo grobari... Dimitrije Lečić jedan je od nas"... Dimitrije ima silne dijagnoze i ja sam se samo plašila da od tolikog uzbuđenja ne dobije napad. Ali, on je pevao cele noći i bio je presrećan. Na kraju je rekao meni, ocu i braći: "Niko nije imao tako lep rođendan kao ja" - priseća se Slađana.

I zaista, ovo je najlepše punoletstvo koje Kosjerić pamti. Možda su neki drugi u Srbiji imali limuzine, markiranu garderobu, skupa pića i zakupljene elitne restorane, ali malo ko je na taj poseban dan dobio ovoliko ljubavi i pažnje. Koju nijedan novac ne može da kupi.

Video: Čudo od deteta: Devojčica je Vaskrs dočekala na nogama

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mima

    31. maj 2022 | 12:32

    veliki pozdrav za sve ucesnike rodjendana punoletstva Dimitrija, a Dimitriju najlepse zelje i cestitke.

  • Mirko

    31. maj 2022 | 12:32

    Bravo Kosjerić, srećno punoletstvo Dimitriju !

  • Dd

    31. maj 2022 | 12:25

    Bravo,kakav gest Neka im Bog da srecu i sve ostalo,a ovom mladom momku samo neka ga sreca prati u zivotu,zivi bili👏❤️

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA