≫ 

Prelepa Kristina nije vezala pojas i sada je u kolicima: "Maturanti, setite me se kada se budete vraćali kući"

U samo dva meseca, ova žena je pretrpela strašne gubitke - prvo je izgubila supruga koji se iznenada razboleo, a onda je ostala nepokretna

  • 29
Kristina Grbović, Čačak, nepokretna Foto: Privatna arhiva

Sa Kristinom Grbović iz Čačka život se surovo poigrao, a ona mu je vratila tako što je ostala u igri. Ova prelepa žena koja je u samo dva meseca ostala bez supruga i završila u invalidskim kolicima, danas je deo brojnih akcija za bezbednost u saobraćaju.

U okviru kampanje "Na maturu bez automobila", mladim maturantima poslala je jaku i važnu poruku:

- Pre svega im želim da se lepo provedu. Neka svoje matursko veče pamte celog života, a mene i moje priče neka se sete samo u jednom trenutku: kada sa svojih maturskih večeri krenu kući - kaže Kristina za Telegraf.rs.

U kolicima je, kaže, završila posle niza tuđih grešaka, a njena je bila jedna ali kobna - nije vezala sigurnosni pojas.

Od bezbrižne porodične idile sa malom bebom, život Kristine Grbović iz Čačka 2016. godine pretvorio se u grčevitu bitku za preživljavanje. Prvo joj se te godine suprug iznenada razboleo i preminuo, a njena ćerkica Magdalena je samo 14 dana nakon očeve smrti napunila prvih godinu dana. Potom je i Kristina, dva meseca posle smrti supruga, doživela tešku saobraćajnu nesreću. Povrede su bile toliko ozbiljne, da su se lekari dugo borili da je spasu.

- Prelom kičme, prelom četiri rebra, probijena plućna maramica i jak potres mozga - nabraja nam Kristina kao da se ne radi o njenom telu. Nabraja nam povrede koje je odavno prihvatila i sa njima saživela.

Kada se probudila, lekari su ćutali, a ona ih ništa nije pitala. Kaže, znala je u tom trenutku da više nikada neće moći na noge.

- Saznanje da više neću moći da hodam uopšte nisam tragično doživela, i to je mnogima fascinantno. Nisam sebi nijednog trenutka davala prostora za padanje, očaj ili depresiju, jer sam smatrala da bi to bilo jako sebično pored Magdalene koja me je čekala kod kuće, pored moje porodice koja je bila, i danas je, moja najveća i bezuslovna podrška, pored mojih divnih prijatelja zahvaljujući kojima sam takođe probila mnoge barijere koje su bile preda mnom - iskreno nam je ispričala ova neverovatno jaka i hrabra žena.

Video: Andrea Mudrić je 6 godina provela u kolicima: Posle operacije uspela je da ustane iz njih

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • JACA 🍀

    1. jun 2022 | 17:56

    Divim Ti se, Kristna! ❤ Sve najlepše Ti želim, uz tvoju devojčicu..

  • Justicija

    1. jun 2022 | 17:07

    Veliki borac ♥️

  • Milan

    1. jun 2022 | 18:24

    Bravo Kristina, samo napred, nema predaje. Svaka čast na pravilnom i jedino ispravnom stavu. Ćerkica i familija su tu, život je pred vama.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA