Najhumaniji Čačanin osnovao Udruženje: "Sve ćemo to deci za hranu". Pomogao je Zlatokosi, deci iz Alibunara...

Udruženje se zove "Vlade Dragić i Čačani"

  • 3
Vlade Dragić Foto: Nikola Tomić, Facebook/Vlade Dragić

Najveći humanista u Čačku Vlade Dragić, koji je pomogao mnoge porodice, otvorio je posle dve godine humanitarnog rada Udruženje koje nosi naziv "Udruženje Vlade Dragić i Čačani". Od decembra 2o19. godine pa do danas, nema ko nije čuo za ovog neumornog čoveka, ne samo u njegovom gradu, već i mimo njega, i u dijaspori.

Sam je "kriv". Hteo je samo da obezbedi jednu porodicu, svoje rođake Paniće u Milićevcima kod Čačka, a oni su u stvari samo bili povod da nastavi da se bavi humanitarnim radom i pomaže deci, samohranim majka, očevima, ali i starim ljudima kojima je potrebna korica hleba, "zdrava" obuća, krov nad glavom.

Dragić za Telegraf.rs kaže da Udruženje koje je osnovao pripada svim njegovim Čačanima, koji mu olakšavaju da izmami osmeh svima kojima siromaštvo to ne da, odnosno, koji učestvuju u svim njegovim akcijama.

- Ovaj posao (humanitarni rad) je zaraza - kaže Dragić za Telegraf.rs:

- Cilj mi je da Udruženje sarađuje sa svim drugim udruženjima i ljudima, pa i institucijama koji pomažu. Članovi mog Udruženja su svi Čačačni koji učestvuju u mojim akcijama od početka. Članarine nema, neće je ni biti, jer svi su oni donatori 30 i više meseci. Želimo da ostanemo zajedno i da pomažemo.

Da nije bilo tragedije porodice Panić iz Milićevaca kod Čačka, koja je u kratkom roku ostala bez dva stuba porodice, a živeli su deceniju u kući bez vode i struje, ne bi ni Srbija znala za ovog Dragića.

Udruženje Vlade Dragić i Čačani Foto: Vlade Dragić

- Bog me je poslao na tu sahranu kod rođaka - kaže Dragić za naš portal:

- Hteo sam nekoliko puta da stanem, ali ne mogu. Žao mi je da ljudi bacaju stare stvari, a da ih neko nema. Ima majki koje nemaju deci za lek, a deca moraju da imaju lek i hranu. Ima roditelja koji žive od dečijih dodataka i socijalnih primanja, i alimentacije koje često i nema. Želim tim majkama ili očevima koji ostaju s troje, četvoro dece, da pomognem. Često nadniče. Za vrtiće je potrebno da roditelji budu zaposleni, potrebna je i hrpa papira, i da se plaća naravno, a odakle.

Vlade je do sada pomogao nekoliko desetina porodica. Kaže, ima mapu, ali se još ne usuđuje da broji.

Ovaj suprug, roditelj, preduzetnik, čovek koji obožava prirodu, vodu, kampovanja, nakon Panića priskočio je da pomogne Đokićima u naselju Katrga.  Priča o šestoro dece iz Alibunara ga je naterala da sedne u automobil, gepek napuni hranom, odećom i drugim namirnicama i zapuca u Novi Kozjak, bez obzira na to što je mogao da poljubi vrata...

Nedavno je osmeh na licu počeo da vraća čuvenoj sedmogodišnjoj Zlatokosi Ivani Lešević, iz selu Samaila kod Kraljeva, pa više ne živi u brvnari, porodici Krivokuća u Zablaću, Plazinićima kod Čačka... 

- Otvorio sam na Fejsbuku i  grupu za prodaju javnih stvari koje narodu ne trebaju. Juče smo već imali 150 članova, i odmah prodatih 6.000 stvari. Sve ćemo to deci za hranu - poručuje ovaj humanista. 

Video: Novi život Panića iz sela Milićevci kod Čačka: I njima sija jelka ove godine

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BASA

    6. jun 2022 | 21:00

    Sve cestitke ! Primer ste svima nama ! Hvala vam !

  • Ja🥰

    6. jun 2022 | 22:07

    Strasno je da uopste postoje deca koja gladuju u danasnje vreme, dusa me boli.. Svaka cast ovom coveku!

  • Džoni

    6. jun 2022 | 23:33

    Svaka čast,dobri čoveče,živ bio...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA