RFZO, NOOIS i NORBS zajednički za poboljšanje kvaliteta života osoba sa invaliditetom

RFZO prepoznao značaj unapređenja medicinsko tehničkih pomagala

  • 0
Sastanak - RFZO, NOOIS i NORBS Foto: RFZO

Direktorka Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje (RFZO) prof. dr Sanja Radojević Škodrić održala je sastanak sa predstavnicima dve najveće krovne organizacije osoba sa invaliditetom i retkim bolestima, NOOIS i NORBS. Glavna tema sastanka bilo je unapređenje prava na medicinsko tehnička pomagala iz sredstava RFZO, koji bitno utiču na kvalitet života osoba sa invaliditetom.

-Veliko mi je zadovoljstvo što smo u razgovoru sa predstavnicima NOOIS i NORBS došli do dogovora koji će unaprediti uslove života svih kategorija osoba sa invaliditetom. Trenutno je u postupku izmena pravilnika o medicinsko tehničkim pomagalima, a predstavnik Nacionalne organizacije osoba sa invaliditetom uključiće se u rad radne grupe RFZO kako bismo novi Pravilnik u najvećoj mogućoj meri uskladili sa potrebama osoba sa invaliditetom - izjavila je direktorka Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje (RFZO) prof. dr Sanja Radojević Škodrić.

Predstavnica inicijative Ivanka Jovanović, izvršna direktorka NOOIS-a je na sastanku prisutne upoznala sa problemima sa kojima se susreću osobe sa invaliditetom i iznela obrazloženja zahteva u vezi sa medicinsko tehničkim pomagalima u skladu sa potrebama osoba sa invaliditetom, kao i same procedure dobijanja pojedinih pomagala. Takođe, predstavnici udruženja su konstatovali da će pravo na medicinsko tehnička pomagala na teret RFZO nastaviti da se kontinuirano unapređuje.

Na sastanku je takođe dogovorena i dalja, kontinuirana komunikacija i dogovori na ovu temu.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA