≫ 

Nezaustavljiva vodena stihija, oštećeno na desetine puteva: Nevreme izazvalo poplave širom Srbije

Najveća šteta na putnoj infrastrukturi je u opštinama Ivanjica i Arilje

  • 3
Ivanjica, Arilje, poplavam, nevreme Foto: Rina.rs

Jako olujno nevreme praćeno obilnom kišom ponovo nije zaobišlo zapad Srbije. Ogromne količine vode najveću materijalnu štetu ovaj put napravile su na putnoj infrastrukturi mahom na seoskom području u opštinama Ivanjica i Arilje. Nakon prestanka padavina strahuje se i od pokretanja pojedinih klizišta.

- U skoro svih 19 mesnih zajednica imamo prijavljenu štetu na putnoj infrastrukturi. Opština Ivanjica će poslati komisiju na teren u ponedeljak. Sva šteta je na makadamskim kolovozima, ali i na mnogim asfaltnim putevima ima dosta nanetog materijala usled bujica koje su tekle putevima. Čim stane kiša krećemo u sanaciju oštećenih puteva - rekao je za RINU Momčilo Mitrović predsedni opštine Ivanjica.

Ivanjica, Arilje, poplavam, nevreme Foto: Rina.rs

Slična situacije je i u opštini Arilje čiji su meštani prethodnih dana već pretrpeli velike štete od nevremena, naročito grada koji je desetkovao rod malina.

- Na svu sreću, u Arilju ovaj put nije bilo grada. Međutim, putna infrastruktura je sradala najviše u Mesnim zajednicama Visoka, Bjeluša, Brekovo i Trešnjevica. Po stabilizaciji vremena nadležne ekipe će sprovesti aktivnosti na sanaciji štete - izjavio je Predrag Maslar, predsednik opštine Arilje.

Nevreme je tokom večernjih sati pogodilo Čačak i teritoriju opštine Lučane gde je prema rečima predsednika Milivoja Dolovića takođe pričinjena šteta na putnoj infrastrukturi.

Velika šteta i u Topoli

Danas posle 17 sati, Topolu i okolna sela pogodilo je jako olujno nevreme praćeno jakim pljuskovima, ali i sa malo grada.

Bujične vode koje su od pljuska lile niz ulice, ali i seoske puteve, nanele su veliku štetu u kamenovitim putevima, piše Media PS.

Meštani su zamoljeni da ne koriste putni pravac Šume -Simića strugara, crkva, reka Trnava, Crveno Brdo-zato što je usled velikih padavina, bujičnih potoka došlo do potkopavanja asfalta.

U ostalim selima je takođe velik broj puteva oštećen, a o šteti na voću i žitaricama znaće se kroz par dana.

Nevreme je pogodilo i Novi Sad, a jak olujni vetar nanosio je velike količine padavina.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A post shared by 192.RS (@192_rs)

U Aranđelovcu je obilna kiša izazvala poplavu na putevima, što je problem koji se u tom gradu javloja pri svakom jačem pljusku. I putevi i parkinzi bili su pod vodom koja je dosezala do vrata automobila koji su prolazili.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A post shared by 192.RS (@192_rs)

Slična situacija bila je i u Valjevu, gde su putevi takođe bili potopljeni, a niz njih se slivala reka vode koja nije imala gde da ode.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A post shared by 192.RS (@192_rs)

Video: Kolaps u saobraćaju: Ulice prestonice polavljene usled obilnih padavina

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA