Jeziva poruka stigla u škole u Novom Pazaru i Čačku: "Iskreno nam je žao što će nevini stradati. Ubićemo sve"

Kontradiverzioni pregledi su završeni u nekoliko škola, ali se deca iz predostrožnosti, još uvek ne nalaze u klupama.

  • 13

Identična dojava o postavljenoj bombi u osnovnim školama stigla je jutros u Novi Pazar i Čačak. Sadržaj je prilično uznemirujuć.

Za sada, u Čačku su dojave potvrđene u OŠ "Bratstvo", "Desanka Maksimović", "Vuk Karadžić", "Ćamil Sijarić", "Meša Selimović", "Stefan Nemanja", "Avdo Međedović", a kako nezvanično saznajem Indeks online, dojave su stigle svim osnovnim školama u Novom Pazaru.

- Eksplozivna naprava postavljena u školi. Nećemo se sakriti. Ubistva će biti potrebna. Mi ćemo ubiti. Biće potrebno uništenje. Uništićemo. Iskreno nam je žao što će nevini stradati. Nema drugog načina. Srušićemo srpsku vladu. Naše oči su uprte u predsednika Srbije i njegovu pratnju. UBIĆEMO SVE - navodi se u jezivoj poruci koja je stigla novopazarskim školama.

Ista poruka stigla je i osnovnim i srednjim školama u Moravičkom okrugu.

Od 53 škole na prostoru Moravičkog okruga, samo 18 škola nije dobilo mejl sa pretećom porukom, ali se situacija na terenu menja iz sata u sat.

Čačak, dojava o bombi Foto: RINA

- U pitanju su većinom škole van gradskog područja. Na teritoriji grada Čačka stigla je dojava o postavljenoj bombi u Osnovnu školu `Sveti Sava`, ali i u dve srednje škole, Medicinsku školu i Mašinsko-saobraćajnu. Dojavu o podmetnutim bombama dobile su sve osnovne škole na teritoriji opštine Gornji Milanovac, na teritoriji opštine Ivanjica i na teritoriji opštine Lučani. Ono što je najvažnije jeste da su svi učenici evakuisani i bezbedni - istakla je Slađana Parezanović, načelnica Školske uprave Moravičkog okruga.

Škole su odmah obavestile nadležne i policijska uprava sada radi svoj deo posla i obezbeđuje ove ustanove. Učenici će tokom dana preći na onlajn režim nastave. Onog trenutka kada škole budu pregledane, učenici će dobiti od svojih odeljenskih starešina, od svojih učitelja informaciju kada mogu da se vrate u školske klupe.

Poznata je i sadržana mejla koji je upućen školama a deluje zaustrašujuće. Mejl je na adresa škola poslat pisan na ćirilici i u njemu se navodi sledeće:

Nisu pošteđene ni obrazovne ustanove u Zlatiborskom okrugu, pa je dojava o bombi stigla u Arilje, Novu Varoš, Kosjerić, Požegu i Priboj.

Video: Zbog dojava o bombama evakuisano više škola u Beogradu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zarkotox

    16. jun 2022 | 09:13

    Odakle je to stiglo? Ko je to poslao? Ko to tako hladnokrvno javlja? Ko bi rizikovao da bude lisen slobode i zivota, ako bi, ne daj Boze, stvarno doslo do toga? Samo sirite paniku!!! Ovakve vesti NE TREBA da budu objavljivane! Ovako samo ohrabrujete idiote da se sve vise zezaju!

  • Disko

    16. jun 2022 | 09:35

    Kakve su ovo gluposti...pa ko veruje u ovo

  • Sale71🐎

    16. jun 2022 | 09:25

    I to je jedna vrsta rata protiv neduznog naroda

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA