≫ 

12 godina tuge za Marijom (8), koju je namamio i brutalno silovao komšija: Tek je trebalo da upozna život

Monstrum, komšija koji joj je skratio detinjstvo, skratio život umro je u zatvoru ne dočekavši ni suđenje a kamoli kaznu

  • 21
Slobodan, Marija Jovanović Foto: Privatna arhiva

Imala je tek osam godina kada ju je u Starim Ledincima 26. juna 2010. godine silovao i udavio komšija Mladen Ogulinac. Danas bi imala blizu 20. Zvala se i uvek će se zvati Marija Jovanović, i uvek će biti Marija zbog čije žrtve je Srbija dobila zakon koji kažnjava pedofile. 

Mala Marija, nestala je iz svoje kuće u kojoj je bila sa mlađim bratom. Komšija Ogulinac, iskoristio je poznanstvo sa devojčicom, pošto je njegova sestra čuvala Mariju i njenog brata, i namamio je u svoju kuću u Ulici Vuka Kardžića.

Telo devojčice, pronašao je Marijin otac Slobodan u dvorištu monstruma.

U kasnim večernjim satima Žandarmerija je uhapsila Ogulinca. On je dva meseca kasnije, tačno na dan Marijinog rođendana, pronađen mrtav u zatvorskoj ćeliji u Okružnom zatvoru u Beogradu.

Umro je od infarkta i nije dočekao suđenje, a kamoli kaznu.

Od života, osim dečije igre, nije videla ništa. Tek je trebalo da upozna život. Da upozna đačko doba, doba studiranja..

Kako nijedno dete ne bi doživelo Marijinu sudbinu, njen otac Slobodan je pokrenuo inicijativu, zahvaljujući kojoj je 2013. godine usvojen Marijin zakon. Ovaj zakon je otklonio svaku mogućnost da zastari krivično delo pedofilije i silovanja maloletnika, a pooštrene su i mere protiv pedofila i silovatelja. Formirana je i evidencija pedofila sa DNK podacima.

Video: Nakon što je pušten na slobodu: Ispovest roditelja devojčice koju je obljubio kućni prijatelj

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srpkinja

    26. jun 2022 | 08:18

    Jedino sto moze zaustaviti pedofile to je smrtna kazna, Srbijo probudi se, porodice ostaju nesrecne za ceo zivot zbog tuge i patnje za svojom decom, da li vi koji pravite zakone imate decu, podjite od sebe, i uvedite smrtnu kaznu za silivanje, pedofiliju, ubistva i kradju, sigurno ne bih vise bilo ovakvih najtezih prestupa i napada i ubistva neduzne dece, devojaka i zena

  • Una

    26. jun 2022 | 09:09

    Smrtna kazna bi sigurno smanjila broj silovane i ubijene dece. I treba je uvesti pod hitno.

  • Željko

    26. jun 2022 | 09:01

    Takvim monstrumima treba familija da sudi...Javno na trgu...Da svi koji imaju ovu anomaliju u podsvesti vide šta ih čeka..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA