≫ 

Testovi se pregledaju u 15 skening centara u Srbiji: Uvedeno dvostruko pregledanje svakog zadatka

Polaganje testa iz matematike počelo na vreme

  • 0
Deca Škola Foto: Tanjug/AP

Polaganje testa iz matematike, u okviru završnog ispita za učenike koji su završili osmi razred, počelo je danas na vreme i bez problema u 522 škole širom Srbije, saopštilo je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Završni ispit polaže više od 65.000 osmaka, kao i oko 1500 polaznika koji se školuju po modelu Funkcionalnog osnovnog obrazovanja odraslih ( FOOO). Pitanja je, i ove godine, kao i svake prethodne, pripremio Zavod za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja.

Testovi su štampani na srpskom i na jezicima osam nacionalnih manjina.

Testovi se pregledaju u 15 skening centara u Srbiji, što omogućava viši kvalitet i brzinu pregledanja i manji broj pregledača. Uvedeno je dvostruko pregledanje svakog zadatka, čime je isključena bilo kakva pristrasnost jer nastavnici ne znaju čije testove pregledaju.

Učenici sutra, 29. juna u 9 časova rešavaju kombinovani test.

Preliminarni rezultati završnog ispita, biće dostupni na portalu Moja srednja škola ( mojasrednjaskola.gov.rs.) u petak, 1. jula 2022. godine, dok će konačni rezultati završnog ispita biti objavljeni 5. jula.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA