≫ 

Ako se vraćate sa posla, spremite se na pljuskove: RHMZ najavio grmljavinu u ovim delovima Srbije

Inače, RHMZ je ranije danas upozorio na visoke temperature

  • 0
Kišan dan u Beogradu Foto: Nikola Tomić

Republički hidrometeorološki zavod najavio je mogući razvoj oblačnosti u popodnevnim satima za tri regiona Srbije.

- U naredna dva sata uz lokalni razvoj oblačnosti na zapadu, jugozapadu i jugoistoku Srbije plјuskovi sa grmlјavinom - stoji u najavi koja važi malo posle 17 sati, tako da se savetuje svima onima koji se vraćaju kući sa posla da, za svaki slučaj, pripreme kišobrane.

Inače, RHMZ je ranije danas upozorio na visoke temperature. Upozorenje važi za područje cele Srbije.

Pred nama su veoma topli i sve više sparni dani uz pojavu grmljavinskih pljuskova, prvo na planinama, dok bi i ih od petka češće trebalo biti i u nizijama.

Do petka veoma toplo, ali nestabilnije u odnosu na protekle dane.

Noći će biti neugodno tople i nad velikom delom regiona ispod 800mnv minimumi neće padati ispod +20 stepeni Celzijusa, dok u većim gradovima minimumi mogu ostati i preko +24 stepena Celzijusa. Dnevni maskimumi veoma, ponegde i esktremno visoki. Najčešće od +33 do +36, a ponegde i oko +38 stepeni Celzijusa, dok bi u najtoplijim lokalitetima bilo oko +40 stepeni Celzujusa.

Za vikend će ka nama uslediit slab prdor manje vrelog vazduha te će u subotu uz češće nestabilnosti, posebno će nad severom i istokom regiona biti i manje toplo uz maksimume koji bi se kretali do +27 do +33 stepena Celzijusa.

Na snazi je narandžasti meteoalarm.

Već u 6 sati temperatura u Beogradu i to u hladu bila je 25 stepeni, koliko je bilo i u Kragujevcu. U to vreme u kolima nam je prikazivana spoljašnja temperatura 27,5 stepeni.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA