≫ 

Danica krenula na reku Rašku i zatekla gomilu mrtve ribe. Pomori sve učestaliji: "Brinemo za naše zdravlje"

Na snimcima sa lica mesta vidi se mutna reka, ali i gomila ribe koja mrtva leži nasukana pored obale

  • 5

Kada je rano jutros Danica Petrović Šumarac dobila video mrtve ribe pred Raške, nije mogla da veruje da se scena od pre 20 dana opet ponavlja. Otišla je sama da se uveri i na obalama zatekla užasan prizor - uginule ribe ležale su pored reke.

Kako je za Telegraf.rs objasnila, problem sa rekom Raškom nije nov, ali je čest pomor ribe pojava koju građani zatiči sve češće u poslednje vreme.

- Jutros sam otišla na tamo oko 8.30 i videla uginule ribe na obali. Čini mi se da preko noći desilo nešto, a kako mi je prijatelj objasnio, rano jutros se osetio neki čudan miris u vazduhu oko reke - kaže danica.

Ona objašnjava kako vlada zabinutost među ljudima.

- Iako smo sve prijavili nadležnima, ne vidim neku veliki reakciju. Jako smo zabrinuti za naše zdravlje. Da ne podsećam da građani Kraljva piju vodu iz Ibra u koji se uliva zagađena Raška.

Podsećamo, početkom juna, istu scenu zatekao je i  Šebek Milić kada je krenuo na pecanje.

- Išao sam taj dan na pecanje, oko podneva i tamo naišao na mrtvu ribu. Ne pamtim da sam ovde video toliko uginule ribe - rekao je tada Šebek za Telegraf.rs.

Reka Raška, gde se desio ovaj, pretpostavlja se, ekocid, poznata je kao reka koja je veoma zagađena.

- Tu u blizini se nalazi i industrija. Godinama pričam i alarmiram nadležne da spasu reku, ali nema reakcije. Raška je odavno mrtva reka - dodao je on.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Goran.

    1. jul 2022 | 13:12

    Korupcija,sve je potkupljeno. Koga da alarmiramo kada oni koji zagađuju reku su u dilu sa onim nadležnim organima koji treba da ih kazne. Tako će biti sve dok se narod ne organizuje i preduzme sam mere protiv zagađivača i onih koji ih štite. Jel nerod pije taj otrov i sebi skraćuje vek trajanja.Uništava se eko sistem i zdravlje ljudi.

  • Dr

    1. jul 2022 | 13:18

    I šta će mo sad? Opet kriva vlast

  • Alex

    1. jul 2022 | 13:08

    Vrv neko nedodirljiv iz opštine može nesmetano da prosipa otrov iz sveje "legalno" stečene firme i niko mu ništa ne može. Zato mogu nas da zlostavljaju od iduće godine i da nas uslove da ćemo moći samo nova kola da vozimo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA