Očekuje se prvi pravi pik na Horgošu, u automobilima i deca: "Nikako se ne osećamo po ovoj vrućini"

- Na ovim visokim temperaturama je zaista teško čekati, naročito kada su deca sa nama u autu - objašnjava vozač koji se uputio u Skoplj

  • 9

Na jednom od najfrekventnijih graničnih prelaza u Srbiji Horgošu 1 gužve su počele proteklog vikenda, a danas kao i tokom vikenda koji je pred nama očekuje se prvi pravi pik.Putnička vozila, za razliku od noćas kada se na prelazu Horgoš čekalo oko šest sati, danas su se u toku dana zadržavala u proseku dva do četiri sata uzimajući u obzir ukupno vreme čekanja na mađarskoj i srpskoj granici.

Prema rečima putnika najduže čekaju kako bi prešli granični prelaz naših severnih suseda i ušli u Srbiju, dok kod nas nema značajnijeg zadržavanja.

- Nikako se ne osećamo po ovoj vrućini, ali kako ume biti da čekamo po šest sati, ova dva koliko smo se zadržali nisu opasna - izjavio je jedan putnik za Tanjug.

Putnik iz Češke kaže da su tri sata čekali i da je "to strašno".

- Na mađarskoj granici su nas zadržali dva i po sata, a na srpskoj je sve završeno u roku od deset minuta. Na ovim visokim temperaturama je zaista teško čekati, naročito kada su deca sa nama u autu - objašnjava vozač koji se uputio u Skoplje.

Gužvi na izlasku iz Srbije nije bilo za putnička vozila, ali se višesatna zadržavanja za ulazak u zemlju očekuju i tokom drugih vikenda koji su pred nama, te nadležni apeluju na putnike da se blagovremeno informišu o stanju na putevima, kao i da koriste druge granične prelaze ukoliko putuju iz Mađarske u Srbiju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ime

    1. jul 2022 | 17:20

    Pa sta ako su deca u kolima? Znate kad je leto guzve su, ili podjes nocu sa decoM ili trpis preko dana…

  • glas severa

    1. jul 2022 | 19:20

    Kad je naj lakše ne sići sa auto puta.U blizini su i Horgoš 2,Bački Vinogradi a i Kelebija.

  • Mani

    1. jul 2022 | 19:20

    Upališ klimu...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA