Pred nama su dva dana potopa, 5 delova Srbije u najvećem problemu: RHMZ upozorava na veću količinu padavina

Od sutra do kraja sedmice pretežno oblačno i svežije s kišom, pljuskovima i grmljavinom

  • 0
Poplave Loznica

Foto ilustracija: Tanjug/Rade Prelić

 

Sutra će biti oblačno sa kišom, ponegde i lokalnim plјuskovima sa grmlјavinom, osetno svežije i vetrovito, dok se više padavina očekuje ponegde na zapadu, jugozapadu i jugu Srbije, a krajem dana, tokom noći ka suboti i u subotu ujutru i na jugoistoku i istoku zemlјe (od 20 do 40 mm za 24 h, lokalno i više), upozorio je RHMZ.

Prognoza za danas

U Srbiji će danas veći deo dana biti pretežno sunčano i umereno toplo. Duvaće slab i umeren vetar, severozapadni. Najniža temperatura od 13 do 19, a najviša od 28 do 32 stepena. Uveče i u toku noći na severu i zapadu Srbije naoblačenje s kišom, pljuskovima i grmljavinom.

U Beogradu će biti pretežno sunčano i umereno toplo. Najniža temperatura biće od 15 do 18, a najviša oko 30 stepeni. U drugom delu noći naoblačenje s kišom, pljuskovima i grmljavinom.

Prognoza za naredne dane

Od sutra do kraja sedmice pretežno oblačno i svežije s kišom, pljuskovima i grmljavinom.

Sutra se južno od Save i Dunava očekuje od 20 do 40 mm kiše za 24 h, lokalno i više, a padavine će se u toku noći i u subotu dodatno intenzivirati na istoku i jugoistoku Srbije i moguće je čak 60 mm kiše za 24 sata.

Počeće da duva umeren i jak severozapadni vetar.

Na severozapadu Vojvodine kiša će prestati u subotu, a u ostalim krajevima tek u nedelju uz postepeno razvedravanje sa severozapada.

Naredne sedmice uglavnom suvo i stabilnije vreme sa sunčanim intervalima i maksimalnom temperaturom do četvrtka od 23 do 27, a zatim u porastu.

Video: Grad žestoko tukao Novu Varoš i okolinu: Sve se zabelelo

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA