≫ 

Ovako je izgledao Petrovaradin nakon odlaska Egzitaša: Sa Tvrđave odneto više od 50 tona smeća

Aktivno je radilo 100 radnika JKP „Čistoća“

  • 8
Exit 2022.godine Foto: JKP „Čistoća“ NS

Od početka festivala „Egzit“, do odlaska poslednjih posetilaca sa Petrovaradinske tvrđave, radnici JKP „Čistoća“ Novi Sad sakupili su i otpremili kamionima preko 50 tona smeća na Gradsku deponiju.

Limenke, karton, staklena ambalaža, PET ambalaža, plastika i drugi prikupljen otpad sa tvrđave odnesen je na Gradsku deponiju gde je, nakon razvrstavanja na trakama i baliranja, upućen u reciklažne centre na dalju separaciju i preradu.

Na više lokacija na tvrđavi drugi put su, u saradnji sa Egzit fondacijom, postavljeni kontejneri za odlaganje plastičnih čaša i flaša, koji su se pokazali kao dobro rešenje i motivacija posetioca fesetivala za podizanje svesti o zaštiti životne sredine. Sva četiri festivalska dana ovi kontejenri su bili prepuni plastične ambalaže, saopštili su iz ovog preduzeća.

Kako dodaju, za potrebe održavanja čistoće pre, u toku i posle Egzita, samo na Petrovaradinskoj tvrđavi, podgrađu i keju, aktivno je radilo 100 radnika JKP „Čistoća“, dok je neposredno ili posredno, u kompletnoj organizaciji posla, bilo uključeno oko 150 zaposlenih u JKP „Čistoća“.

- Naš posao završetkom Egzita nije gotov. U narednim danima sledi vraćanje prostora na kojem se održavao festival u prvobitno stanje, nakon što se razmontiraju i otpreme elementi svih bina sa Tvrđave. Tada ćemo imati najviše aktivnosti oko sakupljanja preostalog rasutog otpada.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • teorija zavere

    11. jul 2022 | 13:56

    "...postavljeni kontejneri za odlaganje plastičnih čaša i flaša, koji su se pokazali kao dobro rešenje i motivacija posetioca fesetivala za podizanje svesti o zaštiti životne sredine. " - Vidi se na fotografijama koliko su vodili računa o zaštiti životne sredine. Ono što meni nije jasno je zašto se uopšte dozvoljava da Exit bude na Tvrđavi? To je bre kulturno istorijski spomenik. Održavanje takvih manifestacija ga uništava. Neka organizuju na nekom drugom mestu.

  • CQ

    11. jul 2022 | 13:57

    Organizatori ne mogu samo da zarade nego i smeće da skupljaju,samo radno.

  • Dr

    11. jul 2022 | 13:50

    I iz toga proizilazi da su OGROMNE pare tu potrošene. Sigurno nisu poneli od kuće, i da jesu mirali su dole ostaviti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA