≫ 

Nezapamćeno jutro u selu: Na Petrovdan izmereno - 3, obelela dvorišta od slane i mraza, Milojko ima dokaz

"Morao sam da na kolima napišem datum današnjeg dana, jer ovakav mraz još niko nije zapamtio na Petrovdan i da slikam. Toliko je bilo hladno da smo usred jula morali da ložimo vatru u svojim kućama"

  • 2
Selo Štitkovo temperatura Foto: RINA

Sjenica možda nosi epitet najhladnije opštine u Srbiji tokom zimskih meseci, ali tokom leta tu titulu preuzele su komšije. U susednoj Novoj Varoši, u selu Štitkovo ovo petrovdansko jutro osvanulo je u minusu, a slana je prekrila automobile i dvorišta.

- Ne samo noći da su kod nas hladne već i jutra, ovo jutros je nezapamćeno. Danas je dan osvanuo u minusu, temperatura je stigla tri stepena ispod nule, na automobilu se uhvatio led koji nisam mogao lako da skinem, morao sam da ga stružem. Morao sam da na kolima napišem datum današnjeg dana, jer ovakav mraz još niko nije zapamtio na Petrovdan i da slikam. Toliko je bilo hladno da smo usred jula morali da ložimo vatru u svojim kućama - kazao je za RINU, Milojko Čkonjević, stanovnik najhladnijeg sela Štitkovo.

On dodaje da su sličnu temperaturu najavili i narednih dana, pa nema sumnje da će se na ovim kućama zadimiti odžaci.

- Po svoj prilici ranije morati početi da ložimo vatru, jer i večeras najavljuju debeo minus. Hvala Bogu da živimo u kraju gde ima dosta drva, pa se za ogrev i cenu ne plašimo, iako je cena tog energenta jako visoka - kroz šalu dodao je Čkonjević.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dend

    12. jul 2022 | 23:21

    Ništa strašno i planina "Besna kobila" je po predanju meštana dobila ime tako što je tamo neke godine o Petrovdanu od hladnoće kobila od drvoseča na planini pobesnela i tako po tom događaju dali planini ime !

  • HMMM??

    13. jul 2022 | 18:46

    Zar se ne borimo sa globalnim zagrevanjem porastom temperatura bla bla bla....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA