≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Potresni prizori mesecima na ulicama Novog Pazara: Deca spavaju na ulicama, prose i kradu, šta je uzrok?

Vreme čitanja: oko 1 min.

Na ovaj problem alarmirali su potreseni građana

  • 39
deca prosci prose spavaju na ulici Foto: Čitalac Telegrafa, Ustanova za sport Novi Pazar, Indeks Online

Proteklih meseci iz Novog Pazara stizali su potresni prizori sa ulica ovog grada. Na društvenim mrežama se moglo videti da neka deca borave i spavaju na ulicama ovog grada navodno nakon celodnevnog prosjačenja.

Na ovaj problem alarmirano je putem dojava potresenih građana, a na ovu temu Telegraf.rs pisao je više puta.

deca, prosjačenje, novi pazar Foro: Indeks Online

U maju pojavila se priča o dvoje dece, starosti oko tri godine koja su fotografisana kako spavaju na kartonu na pločniku, pokriveni nečim što izgleda kao mala čupava prostirka za pod.

Već u junu na adresu naše redakcije stižu nove bolne scene sa ulica Novog Pazara. Mališani sklupčeni spavaju na betonu u centru Pazara, pokriveni jaknama.

deca prosci prose spavaju na ulici Foto: Čitalac Telegrafa

Poslednji slučaj koji je dospeo u javnost je kada je dete ukralo bicikl ispred ustanove za sport "Pendik" u Novom Pazaru, ali ovaj slučaj se izdvaja i po tome to je ovo prvi put da se javno oglasila neka ustanova u Novom Pazaru koja je objavila da Novi Pazar ima velikih problema sa prosjačenjem na ulicama ovog grada.

Građani su ovom prilikom izjavili da su ovakvi prizori česti i da sa decom koja su fotografisana u tom trenutku nije bilo starijih za koje bi se moglo pretpostaviti da su im staratelji.


Kako se ovakvi slučajevi nižu, kontaktirali smo Grad Novi Pazar i Centar za socijalni rad, ali odgovore o uzrocima, posledicama i trenutnoj situaciji ipak još nismo dobili.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Opasan kriminal

    16. jul 2022 | 15:02

    Organizovano prosjacenje je krivicno delo u svim normalnim drzavama i ostro se sankcionolise, samo se u drzavi ovo tolerise i dozvoljavaju razne kriminalne radnje koje ovo zlo sa sobom povlaci !

  • Vracarac

    16. jul 2022 | 14:29

    U Beogradu potez od Ustaničke, Vojislava Ilića, Bulevar, Dimitrija Tucovića. Na svakom semaforu ista ekipa dece i invalida, svaki dan. Samo se smenjuju. Očigledna trgovina decom i nemoćnima a niko ništa ne preduzima.

  • Nista novo

    16. jul 2022 | 14:27

    Pa to ima i u Bg godinama. Tu decu socijalno ne uzima i ne stavlja u hraniteljske porodice. Zasto?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA