≫ 

Srebrno jezero nazivaju srpskim morem, ono je raj za turiste: Ipak, ima i mračnu stranu, odnelo je više života

Sinoć, nešto posle 21 sat 15-godišnji dečak potonuo je u jezeru, a njegovo telo je pronađeno danas

  • 12
Srebrno jezero kod Velikog Gradišta

Foto: Pixabay/rsfranceidf

Tinejdžer (15) je sinoć 21.10 otišao na Srebrno jezero, gde je potonuo i više nije isplivao. Njegovo telo pronađeno je danas. Srebrno jezero nazivaju srpskim moram i ono je veoma popularna destinacija, a broj ljudi koji odlaze da se kupaju tamo povećao se tokom epidemije virusa korona, kada na odmor nije moglo da se ide van granica Srbije.

U rano proleće Srebrno jezero rado biraju i stanovnici prestonice kao destinaciju za vikend odmor i "punjenje baterija". Neko dolazi samo da bi popio kaficu pokraj vode, neko da bi pecao, a neko da bi uživao u specijalitetima domaće kuhinje kojih tamo ima u izobilju i koji se pripremaju po starinskim receptima.

Oni koji su željni putešestvija i upoznavanja srpske istorije, imaju priliku da posete Ramsku tvrđavu koja je od Srebrnog jezera udaljena svega dvadesetak kilometara. Impresivno srednjovekovno zdanje koje je po mišljenju mnogih najlepša tvrđava u našoj zemlji obnovljena je pre nekoliko godina, ali je sačuvala duh starih vremena.

Ipak, iako govoto idealno mesto za odmor, Srebrno jezero oduzelo je više života.

Telo tinejdžera pronađeno je danas nešto pre 11 sati. Prema našim saznanjima, dečak je šetao stazom i za loptom krenuo u vodu, kada je potonuo. Rođak je pokušao da ga izbavi, ali je i on počeo da se davi, pa je izašao iz vode.

Dečak je strani državljanin koji je iz inostranstva došao u posetu rođacima.

Slučaj koji je potresao Srbiju pre dve godine bila je pogibija Marka K. koji se utopio u Srebrnom jezeru kada je za prvomajske praznike za društvom na jezero izašao čamcem.

Oni su, posle pijanke u vikendici krenuli na drugu stranu jezera kada im je u čamac prodrla voda. Markovi drugovi uspeli su da dođu do obale, ali on nije bio te sreće. Njegovo telo pronašli su ronioci žandarmerije.

Na istom jezeru su se pre nekoliko godina utopili Stefan (14) i Nikola (13). Oni su ispali iz pedaline koju su iznajmili sa drugovima. Njihova tela pronašena su posle 24-časovne potrage.

Prvo je nađeno telo mlađeg dečaka Nikole. Telo njegovog brata Stefana pronađeno je sat kasnije. U međuvremenu je počela istraga o okolnostima ove užasne tragedije koja se dogodila.

Šest dečaka iznajmilo je jednu pedalinu, dok su četvorica bila na drugoj. Otišli su na suprotni kraj jezera i tamo je Stefan Petrović, koji se nalazio na pedalini gde je bilo šestoro dece, pokušao da pređe na drugo plovilo. On se okliznuo, pao, pri tome najverovatnije udario glavom o pedalinu i upao u jezero. Njegov brat Nikola skočio je sa njim, zagrlio ga i pokušao da ga izvuče, ali nisu izronili.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko cg primorje

    15. jul 2022 | 11:42

    Uvesti u srbiji obavezno u školama obuku plivanja 80% ne zna da pliva djece

  • kojo

    15. jul 2022 | 12:09

    Jesu li te osobe znale da plivaju, ako nisu šta rade u pedalinu i čamcu, ne razumijem to

  • Ana

    15. jul 2022 | 11:41

    Kriva država, gde su spasioci???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA