≫ 

Nesvakidašnji kućni ljubimac trčkara kroz dvorište u Koštunićima: Dušan pripitomio uplašeno i maleno lane

Iako iz različitih svetova, ovaj neobični ljubimac brzo se sprijateljio sa mačkom i sa psom

  • 0
seosko dvorište, domaćinstvo, suvobor, Foto: RINA

Seoska dvorišta mahom su puna domaćih životinja, neretko uz mačke i pse šetkaju se patke i paunovi, ali porodica Damljanović iz Koštunića na Suvoboru može se pohvaliti neobičnim kućnim ljubimcima. Dušan je u podnožju Ravne Gore pronašao malo lane i poneo ga kući, a sada je ta životinjica novi član njegove porodice.

- Našao sam ga pod Ravnom Gorom u šumarku. Imalo je oko dva i po kila. Odlučio sam da ga donsem kući jer samo u šumi ne bi preživelo. Zvao sam veterinara da nas uputi kako da vodimo računa o lanetu, a koji nam je rekao da dajemo dvotrećinsko mleko i sa tim smo počeli da ga gajimo. Sad kad je malo poraslo i ojačalo najviše voli da jede krastavce - kaže kroz osmeh Dušan za RINU.

Iako iz različitih svetova, ovaj neobični ljubimac brzo se sprijateljio sa mačkom i sa psom, koji su u dvorištu Damljanovića na svom terenu. Kakoo kaže domaćin, lepo su prihvatili novog i pomalo uplašenog gosta koji se uz njih pripitomio.

- Lane živi i druži se sa kučetom i mačkama i uopšte ih se ne plaši. Ja ga još ne dam u prirodu. Plašim se da ga ne rastrgnu i ubiju psi i vukovi. Ono se prilično pripitomilo i ne ume da se čuva. Ne dam je dok ne odrasta, dok ne postane prava srna - rekao je Dušan.

Novom članu domaćinstva najviše su se obradovali unuka Jana i unuk Matija, koji kažu da ih malo lane neodoljivo podseća na junaka diznijevog crtanog filma, Bambija.

Video: Petao kao kućni ljubimac? Da moguće je!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA