Srpski mladići uhapšeni kod Zubinog potoka? "Nosili majice 'Nema predaje', naterali ih da ih pocepaju"

O privođenju dvojice Srba izvestili su popodne i mediji na albanskom u Prištini

  • 6
Kosovska policija Foto: Marko Jovanović

Dva mladića srpske nacionalnosti navodno su priveli pripadnici specijalne policije u blizini Zubinog Potoka, zbog toga što su imali majice sa natpisom "Nema predaje", ispisanim preko karte KiM u bojama zastave Srbije.

- Ispitivali su ih, maltretirali, oduzeli su im majice, naterali da majice pocepaju u policijskoj bazi Brnjak i pošto su im uzeli izjave napisali su im prijave pod izgovorom da izazivaju rasnu I nacionalnu mržnju -  preneli su RTS-u srpski izvori na severu KiM.

O privođenju dvojice Srba izvestili su popodne i mediji na albanskom u Prištini, pozivajući se na svoje izvore, ali se policija u Prištini još nije oglasila tim povodom.

Na više lokacija u severnom delu Kosovske Mitrovice danas i prethodnih dana izlepljeni su plakati sa natpisima protiv odluke vlasti u Prištini da od 1. avgusta počne preregistracija vozila srpskih tablica sa početnim slovima gradova na KiM i o nevaženju srpskih ličnih karata.

Na plakatima piše "Nema predaje, srpska lična karta ostaje". Prethodnih dana vidljivi su bili plakati - "Nema predaje, KM ostaje".

Komandir Hoti demantuje navode o hapšenju

- Policija Kosova nema saznanja da je su njeni pripadnici uhapsili dva mladića u Zubinom Potoku zbog majice "Nema predaje" - potvrdio je za KoSSev zamenik komandira Kosovske policije za region Sever, major Besim Hoti.

On je takođe dodao i to da ni iz Prištine nije saopšteno bilo šta u vezi sa ovom informacijom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    30. jul 2022 | 22:25

    To bi trebalo da stoji na tablicama od auta NEMA PREDAJE

  • Srpkinja

    31. jul 2022 | 01:56

    Jel ovo pocelo od odela,a nastavlja se sa tablicama,oduzimanjem auta i na kraju etnickim ciscenjem? Vlada Srbije pod hitno da naoruzava narod na Kosovu,nema sta da se ceka,bolje da budu spremni kada krenu horde arnauta

  • Vukajlo

    31. jul 2022 | 01:06

    Ma treba da se skupimo i povratimo Kosmet sada je trenutak ne verujem da bi Nato smeo da nas dira .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA