Ulovili soma od 17 kilograma, pa ga ispekli na ražnju i poručili: "Što se ukusa tiče, jedva su i kosti ostale"

Kolege ribolovci s oduševljenjem su komentarisali ovaj prizor

  • 3
ribolov Foto: privatna arhiva

Uspešni ribolovci pohvalili su se novim "trofejem" - somom od 17 kilograma. A onda su postavili i fotografije kako istog peku na ražnju.

Nisu izostale ni slike ovog specijaliteta kada je već bio spreman da se posluži.

Kako su nam rekli, oni su ekipa sa vikend naselja u Bogojevu i tamo su spremali soma.

- Som je dunavski, uhvaćen na durduboka dan ranije. Pre stavljanja na ražanj, oguljena mu je koža i dobro je usoljen. Pečen je na ćumuru oko sat vremena, u toku pečenja premazivan je mešavinom ulja, piva, limunovog soka i peršunovog lista. Za ukus, morali biste da probate ali verujte da su jedva kosti ostale - ispričao nam je jedan član ekipe.

Ko ovo vidi, a nije ribolovac, verovatno će poželeti da bude.

Slažete li se?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA