≫ 

Nove mere zbog priliva migranata u Suboticu: "Policija će u popunosti kontrolisati njihovo kretanje kroz šumu"

- Nakon nedavnih razgovora sa lokalnom policijom zaključak je da se značajno smanjio broj incidenata u kojima učestvuju migranti - ističe Šarlov

  • 7
Subotica, kampovi, migranti, policija Foto: MUP

Na novom sastanku posvećenom unapređenju bezbednosti građana održanom u prostorijama Severnobačkog upravnog okruga ponovo je akcenat bio na nekontrolisanom kretanju migrantske populacije, analizirana su dosadašnja iskustva i ovom prilikom javnosti je saopštena konkretna aktivnost, nova u odnosu na ranije.

- Ono što nas najviše zabrinjava, bez obzira što policija svakodnevno premešta migrante sa prostora Subotice u prihvatne centre van grada, je njihov konstantan priliv, novopridošlih migranata - zaključio je Bojan Šoralov, načelnik Severnobačkog okruga, prenosi subotica.com.

Na sastanku na kojem su učestvovali predstavnici bezbednosnih organizacija i institucija, tužilaštva, kao i svi uključeni u aktivnosti koje imaju za cilj da se organizuje rad ustanova koje doprinose bezbednosti i zdravlju lokalnog stanovništva.

Kako je objasnio Šoralov, u toku je formiranje posebnog "brisanog prostora" između šumskog i graničnog pojasa, gde će policijske snage držati potpunu kontrolu kretanja migranata kroz subotičku šumu.

- Nakon nedavnih razgovora sa lokalnom policijom zaključak je da se značajno smanjio broj incidenata u kojima učestvuju migranti, najviše zahvaljujući njihovim aktivnostima i lišavanju slobode osoba koje su učestvovale u krijumčarenju ljudi - ističe Šoralov.

Video: Razbijena još jedna krijumčarska banda i nađeno hladno i vatreno oružje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boža zemunac

    9. avgust 2022 | 07:39

    Srbijo dokle i zašto ?

  • Jaca

    9. avgust 2022 | 12:54

    Pa dokle više srbijo jadna ti šta radiš tisi kolonija za izbeglice i strance nikad nećeš bit čista povraćamise od zakona vaše gluposti

  • Гаргамел

    9. avgust 2022 | 12:43

    Ако сам добро разумео, полиција је сад у улози туристичких водича ! ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA