≫ 

Jedno dete biće operisano, ostali idu kući: Najnovije vesti o deci koja su iz Bugarske prebačena u Tiršovu

Deca su povređena u autobuskoj nezgodi koja se dogodila u nedelju uveče u Bugarskoj

  • 0
Tiršova povređena deca Bugarska Foto: ATA Images

Sedmoro mališana, koji su povređeni u nesreći u Bugarskoj, juče su na granici sačekale medicinske ekipe iz Niša i prevezle u Beograd. Stanje dece stabilno, kažu u Dečjoj klinici u Tiršovoj. Svi osim jednog deteta koje će imati operaciju lakta biće pušteni kući u naredna dva dana.

U Dečiju kliniku u Tiršovoj sinoć oko 19 časova stiglo je sedmoro mališana, dva dečaka i pet devojčica starosti od 9 do 17 godina, koji su povređeni u nesreći u Bugarskoj.

Nakon pregleda i dijagnostike, utvrđeno je da je njihovo zdravstveno stanje stabilno. Dr Siniša Dučić kaže za RTS da su deca dobro i da ne očekuje da se njihovo stanje komplikuje.

- Kod četiri pacijenta smo radili dodatni skener, i kod jednog pacijenta smo radili rendgen dijagnostiku lakta. Svi pacijenti imaju višestruke povrede mekih tkiva ekstremiteta i lica i pored toga, tri pacijenta imaju komocioni sindrom. Jedan pacijent ima prelom jednog dela lakta i on će danas biti operisan-  kaže dr Dučić.

Prema njegovim rečima, šestoro dece bi u naredna dva dana trebalo da bude pušteno kući.

- Obično za ovakve povrede deca provedu 24 do 48 sati na opservaciji, na praćenju. Tad se posmatra da li će doći do nekog sekundarnog odgovora organizma, rane se isprate, da li će krenuti nešto u smislu infekcija rane -  kaže dr Dučić i dodaje da su svi pacijenti dobili antibiotsku terapiju.

Jedno dete će danas imati operaciju lakta, posle koje će još tri do pet dana morati da provede u bolnici.

Zbog stresa koji su pretrpela usled nesreće, sa decom će u Tiršovoj razgovarati i tim psihologa.

Četrnaest osoba povređeno je u nedelju, kada se u Bugarskoj prevrnuo autobus iz Srbije. Dva teže povređena dečaka prebačena su u Sofiju na dalje lečenje.

- Ja imam informaciju da se radi o jednom pacijentu sa neurotraumom, a jedan sa povredom koštanog sistema -  rekao je dr Dučić.

Video: Deca povređena u Bugarskoj stigla u Tiršovu: Mališani lečenje nastavljaju u Beogradu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA